You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Bonus Parkur, 3 Ekibiyle Podyumda

Bonus Parkur, 3 Ekibiyle Podyumda

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4.yarışı olan Kocaeli Rallisi’nde 6 ekiple mücadele eden Bonus Parkur Racing, Burak Çukurova ile genel klasman üçüncülüğünü, Ercan Kazaz ile sınıf 3 birinciliğini ve Engin Kap ile de historic birinciliğini kazandı.

Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü KOSDER tarafından düzenlenen Kocaeli Rallisi Yağız Avcı’nın liderliği ile sonuçlandı. Murat Bostancı’nın ikinciliği elde ettiği rallide, genel klasman üçüncülüğünü Bonus Parkur Racing takımından Burak Çukurova-Ünal Tezel ikilisi elde etti. Yüce Auto Skoda desteğinde Skoda Fabia S2000 ile mücadele eden Çukurova, yarışın 4 ve 9. Özel etaplarında en iyi zamanları kaydederek başarılı performansı ile göz doldurdu.

Bonus Parkur Racing’in tecrübeli pilotu Ercan Kazaz da, Serdar Kurbanzade ile start aldığı Kocaeli’de genel klasman dördüncülüğünün sahibi olurken, aynı zamanda sınıf 3 birinciliğine uzandı ve şampiyonadaki liderliğini sürdürdü. Takımın genç bayan ekibi Tissot ve Sonax destekli Burcu Burkut Erenkul-Ceren Ergun ise 5.özel etapta yaşadıkları mekanik problem nedeni ile yarışı tamamlayamadı.

Türkiye Historic Rally Şampiyonası lideri Engin Kap-Başar Yavuz ekibi 8 özel etapta en iyi zamanları kaydederek galibiyet serisine bir yenisini daha ekledi ve sezonun bitimine 2 yarış kala Türkiye Historic Rally Şampiyonluğu’nu matematiksel olarak garantilemiş oldu. Takımın bir diğer ekibi 19 yıl aradan sonra direksiyon başına geçen Ankaralı pilot Yağmur Yaşar Bostancı da Berk Kocaman ile historic klasmanında üçüncü sırada finişe ulaştı. Ekibin Legrand destekli bir diğer ekibi Burak Türkkan-Yakup Baştımar ise ikinci özel etapta yoldan çıkarak yarışı tamamlayamadı.

Garanti Bonus ana sponsorluğunda, Unifree Dutyfree, Dexter, Ravika, Technospray, AEK Weld ve DMack katkıları ile mücadele eden Bonus Parkur Racing, Türkiye Ralli Şampiyonası’na 10-11 Eylül tarihlerinde Bolu’da düzenlenecek olan Hitit Rallisi ile devam edecek.

Top