You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yiğit Akü, Kocaeli’de Kürsüye Çıktı

Yiğit Akü, Kocaeli’de Kürsüye Çıktı

2011 Türkiye Ralli Şampiyonası, kısa adı KOSDER olan Kocaeli Otomobil Sporlar Derneği tarafından organize edilen Ford Otosan Kocaeli Rallisi’yle devam etti.

30-31 Temmuz tarihlerinde düzenlenen yarış, İzmit ve civarındaki toprak etaplarda koşuldu. Ekipler, 4 farklı özel etabı 3’er kez geçip, toplamda 130,25 km özel etap kilometresi katettiler.

Kocaeli Rallisi’nde, Yiğit Akü’nün ana sponsorluğunda, SolarGard, Yokohama, TurAssist, Ağaoğlu ve Birlas Motorsport co-sponsorluğunda mücadele eden Alptekin Işıkalp – Akın Bilgütay ikilisi, Citroen C2 ile dikkat çekici bir performans sergiledi ve ralliyi Sınıf 6’da ikinci, Genel Klasman’da 11. sırada tamamlamayı başardı.

Çok sıcak bir havada koşulan ve kırıcı etaplara sahip bir yarışta, üst sıralarda finişe ulaşmayı başaran Alptekin Işıkalp, hem kürsüye çıktı hem de ikincilik kupasının sahibi oldu.

Yarışı değerlendiren tecrübeli pilot Alptekin Işıkalp; “Öncelikle sponsorlarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Onların desteği sayesinde, kürsüye çıktık, kupamızı aldık ve hem sponsorları hem de takımı başarıyla temsil ettik. Bitirme parolasıyla başladığımız yarışta, çok iyi derecelere imza attık. Bundan sonraki yarışlarda, gerçek tempomuzda sürmeye odaklanacağız.” dedi.

Kocaeli Rallisi’yle ilgili geniş bilgiye, kulübün resmi web sitesi; www.kosder.org.tr  adresinden ulaşabilirsiniz.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun beşinci ayak mücadelesi ANOK organizatörlüğünde 10-11 Eylül tarihlerinde koşulacak olan Hitit Rallisi olacak.

Top