You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Eskişehir Yarışa Hazırlanıyor

Eskişehir Yarışa Hazırlanıyor

Eskişehir, tarihinin ilk ulusal ralli organizasyonu için çalışmalarını son hız sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl, ilk kez bir ralli organizasyonuna imza atan Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü ESOK, düzenledikleri Eskişehir Rallisi’yle çok dikkat çekmişti. Mahalli bir organizasyon olarak toprak zeminde düzenlenen KYK Eskişehir Rallisi, Türk Ralli Sporu’nun ilklerine sahne olmuş, ciddi katılımı ve başarılı organizasyonu ile takdir toplamıştı.

Geçen yılki başarılı organizasyonun ardından, bu yıl ulusal ralli takvimine dahil edilen Eskişehir Rallisi, bu kez asfalt zeminde organize edilecek. Geçen yıl ki başarılı organizasyonu daha da geliştirmek ve ileri götürmek için kolları sıvayan ESOK Yönetimi, 1-2 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Eskişehir Rallisi’nde yarışmacılar için çok keyifli, birçok karakteri içinde barındıran, asfalt etaplar seçti.

Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü ESOK Başkanı Nevzat Aslan, çalışmalarını sürdürdükleri yarış öncesi son durumu şu sözlerle anlattı; “Geçtiğimiz yıl çok başarılı bir organizasyona imza attık. Açıkçası biz de bu kadarını beklemiyorduk ama özverili çalışmamız sonucunda herkesin çok keyif aldığı, çok ciddi bir katılımın olduğu, Türkiye Ralli Şampiyonu Volkan Işık’ın start aldığı, bir ralli organize ettik. Eskişehir, düzenlediği ilk rallide alnının akıyla, işi başardı. Bu yıl da, aynı şekilde bunu tekrarlamak istiyoruz. Ulusal bir ralli organizasyonu için neredeyse 6 ay önceden çalışmalara başladık. Etaplarımız hazır. Katılımcıların ve seyircilerin unutamayacağı bir organizasyonu olacağına inancım sonsuz. Şimdiden tüm ulusal ve mahalli katılımcıları Eskişehir Rallimiz’e davet ediyoruz.”

KYK Yapı Kimyasalları, ESPARK Alışveriş Merkezi ve Banaz Otomotiv’in sponsorluğunda, Tepebaşı Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi’nin desteğiyle organize edilecek olan Eskişehir Rallisi’nde ekipler, 130 km’si özel etap olmak üzere toplamda 267 km mesafe katedecekler.

Startı ve finişi, ESPARK Alışveriş Merkezi’nde planlanan yarışın servis alanı, Anadolu Üniversitesi 9 Eylül Kampüsü’nde kurulacak.

Toplam 3 loop olarak planlanan yarış, Cumartesi 1 loop, Pazar 2 loop olarak koşulacak.

Amatör rallicileri de unutmayan Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü ESOK, mahalli klasman için de bazı sürprizler düşünüyor. Cumartesi günü start alacak mahalli klasman yarışmacıları, startın ardından kapalı parka girecek. 2 loop olarak, sadece Pazar günü koşulacak mahalli klasman yarışında, ekipler 86 km’lik özel etapta mücadele edecekler.

Mahalli yarışmacılar için farklı bir destek planlayan ESOK Yönetimi, 6 araç sayısına ulaşan şehirler için, “ücretsiz tır” sağlayacak. Katılımcıların araçları, Eskişehir’e ücretsiz olarak taşınacak ve yarışın ardından tekrar kendi şehirlerine gönderilecek.

Daha önce organize edilen, mahalli yarışlarda amatör sporcuların şikayetlerini dikkate alan ESOK Yönetimi, Eskişehir Rallisi’nde bir dizi yeni uygulamaya imza atacak. Buna göre; ulusal klasmana kayıt yapan bir ekip, aynı zamanda mahalli klasmanda yarışamayacak. Ayrıca mahalli klasmanda, ilk üçe giren ekipler, kupayla ödüllendirilirken, bir sınıfa 3 ekipten fazla kayıt yaptırılması durumunda, o sınıfın klasmanı da yine kupayla yarışı tamamlayacak.

Eskişehir Rallisi hakkındaki tüm gelişme ve haberleri Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü ESOK’un resmi web sitesi, www.esok.org.tr adresinden takip edebilirsiniz.

ESOK Eskişehir Otomobil ve Motor Sporları Kulübü
Sanayi Çarşısı Kalender Sok No:13
Odunpazarı / ESKİŞEHİR
Telefon: 0 222 237 00 22
www.esok.org.tr
[email protected]

Top