You are here
Home > WORLD > WRC > Almanya’nın Kazananı Ogier, Mini Podyumda

Almanya’nın Kazananı Ogier, Mini Podyumda

Sezonun ilk tamamı asfalt yarışı olan, WRC’ye katıldığı 2002 sezonundan beri Citroen ve Sebastien Loeb’ün kazandığı Almanya Rallisi’ni bu kez Citroen’in genç yeteneği Sebastien Ogier kazandı.

Loeb ile yarışın başından sonuna çekişen Ogier, ikinci günün son etabında takım arkadaşının lastik patlatması ile son güne bir dakikalık liderlik ile başladı ve temposunu koruyarak yarışı kazanmayı bildi.

Ogier, “Müthiş bir haftasonu idi. Kariyerimin ilk asfalt WRC zaferini burada elde etmek harika. Şampiyonluk için daha iyi bir konuma yükseldik.” dedi.

İkinci sırada finişe gelen Loeb ise, “Yarıştan önce söylemiştim. Her zaman mükemmel süremezsiniz. Burda da bir lastik patlaması bize yarışa maloldu. Aldığımız puanlardan memnunuz.” dedi.

Yarışın en büyük sürprizi ise Mini takımının İspanyol sürücüsü Dani Sordo ile podyumun üçüncü basamağında kendine yer bulması oldu.

Sordo, “Bizim için müthiş bir haftasonu idi. Bütün takım adına çalışmalarımızın meyvesini almaya başladığımızın göstergesi oldu.” dedi.

Ford takımı için ise kabus gibi bir haftasonu oldu. Yarışın ilk etabını kazanan Latvala, ilk günde motoru iki silindire düşünce gerilere düştü. İkinci günde risk alarak iyi derecelere imza atsa da kaza yaparak ancak Süper Ralli ile son güne başlayabildi.

Takımın diğer pilotu Hirvonen ise ilk gün lastik patlaması ve aracında problemler ile istediği kadar hızlanamadı ve anca dördüncü sırada finişe ulaştı.

Norveçli 2003 WRC Şampiyonu Petter Solberg de lastik patlamaları ile gerilerde kalırken beşinci sırada, Kimi Raikkonen de istikrarlı bir tempo ile altıncı sırada finişe ulaştı.

Almanya ardından Loeb 192 puanla lider iken, Ogier 167 puanla ikinci Hirvonen ise 156 puanla üçüncü sırada yer alırken, markalarda ise Citroen 333 puanla açık ara lider iken Ford ise 242 puanla ikinci sırada bulunuyor.

WRC mücadelesi sezonun onuncu ayağı için Avustralya kıtasına taşınırken, 08-11 Eylül tarihlerinde tamamı toprak zeminde koşulacak.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top