You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Eskişehir Umut Saçtı

Eskişehir Umut Saçtı

2011 sezonunda ilk kez takım lisansı alan Pegasus Racing, sezonun üçüncü asfalt rallisi olan Eskişehir Rallisi’ne son dakikada Fiat Punto Super2000 ile yarışan Ünal Şenbahar sürprizi ile katıldı.

Fiat Punto Super1600’leri kullanan Fatih Kara / Güray Karacar ile Alkan Erden / Can Hergüner haricinde Fiat Grande Punto Super2000 ile ilk asfalt rallisine çıkan Ünal Şenbahar / Emir Şahin için yarış keyifli başladı.

Türkiye Şampiyonlukları ve Super1600 bir araç ile global tecrübesi olan Fatih, sınıfındaki rakipleri haricinde N4 ile yarışan bütün ekiplerin önünde ve sürekli ilk 4 içinde bir tempo ile yarışa başladı.

Yarış boyu Super1600 ile yarışan Fatih, Super2000 ile yarışan rakiplerini yer yer geçerek Burak ve Yağız’ın arkasında 3.zamanları gerçekleştirdi.

Ancak son etap öncesi Punto’sunun 3.silindiri Fatih’in muhtemel kupası ve puanlarına engel oldu.

Pegasus Racing’e ait Palio ve Punto S1600 ile kategori 3 Türkiye Şampiyonu olan Alkan Erden, bu sezon katıldığı ilk asfalt rallide Punto’su ile güzel bir tempo yakaladı ve yarış sonunda sınıf 5’de birinci, genel klasmanda ise 11. olarak finishe gelmeyi başardı.

Grande Punto S2000 ile ilk asfalt rallisine çıkan ve aracı geç belli olduğu için test yapamadan start alan Ünal Şenbahar / Emir Şahin tüm handikaplarına rağmen sınıf 2’de dört, genel klasmanda ise 6. olarak hedeflerine ulaştılar.

Şenbahar yarış sonrası yaptığı açıklamada hızlı Eskişehir etaplarında 12 sn. boyunca 6.vites limitörde gitmiş olmayı çok sevdiğini belirtti.

Top