You are here
Home > NATIONAL > Selami Sezer “Gönüllerin Şampiyonu”

Selami Sezer “Gönüllerin Şampiyonu”

2011 Ukrayna Ulusal Liman Kupası sonuçlandı, Selami Sezer P7 klasmanında Ukrayna Beşincisi oldu.

Her yıl düzenlenen Ulusal Ukrayna Liman Kupası Ralli Şampiyonası olan Kubok Limanov, 1-2 Ekim tarihlerinde yapılan ve şampiyonanın altıncı ve son etabı olan Nikolayev ayağı ile sonuçlandı, oldukça mücadeleli geçen ralli sonunda Selami Sezer yönetimindeki Türk Ralli Ekibi geçirdikleri kaza sebebiyle kendi klasmanlarında 5. olarak tamamladı.

Rallinin açılışına oldukça çok sayıda izleyici ve basın mensubunun katıldığı 2011 Liman Kupası Takımlar Şampiyonu Şapovalov Rally Team oldu.

Türk Ralli Ekibi’nin yine Türk Bayrakları, Türkiye tişörtlerini hediyelik olarak izleyenlere ve katılımcılara dağıttığı ve Türk lezzetleri ikramı çok ilgi çekti.

Görüşlerini aldığımız Selami Sezer; “Çok güzel bir kapanış oldu, ralli sporunun mekanik bir spor olduğunu kanıtlayan kazalar kupanın kaderini değiştirdi, bizim 5. etapta yaşadığımız kaza ile lastiğimizin parçalanması sonucu beşinci olarak tamamladığımız etapta, Şapovalov Rally Team birinci olarak Kubok L,manov Takımlar Şampiyonu oldular.

Herşeye rağmen ülkemizin tanıtımı adına genel anlamda iyi bir yarış çıkardık, kapanış töreninde podyumda bizi oldukça sıcak karşıladılar, kendi klasmanımızda beşincilik kupası, rallilerde gösterdiğimiz mücadele için ise komitenin takdir kupası ile ödüllendirildik. Bizim için büyük mutluluktu, seyircilerin taşıdığı yan yana duran Türkiye ve Ukrayna bayrakları ile şenlenen kapanış töreni bizi çok onurlandırdı.

Bizimle yarışan ve bana yardımcı pilotluk yapan Boris Karavan çok iyi iş çıkardı, kendisine teşekkür borçluyuz, bu arada sıkı bir Türk dostu ve aynı zamanda benim de yakın dostum olan Odesa Otomobil Kulübü başkanı ve Organizasyon Komitesi Üyesi Viktor Şapovalov bize yıllardır hiçbir maddi amaç gütmeden destek vermekte, bu yarışlara kendisinin yardımları olmasa katılamazdık, o sebeple ne kadar teşekkür etsek azdır, gelecek yıl daha iyi şartlarda ve umut ediyoruz daha iyi bir araçla yine mücadele edeceğiz, bizimle olan basın kuruluşlarına ve herkese teşekkür ederiz “ konuştu.

Top