You are here
Home > WORLD > IRC > Mikkelsen, İlk IRC Zaferini Çamurdan Çıkardı

Mikkelsen, İlk IRC Zaferini Çamurdan Çıkardı

Skoda İngiltere adına yarışan Norveçli genç yetenek Andreas Mikkelsen kariyerinin ilk IRC galibiyetini yoğun yağış ve kaygan etaplardan oluşan İskoçya Rallisi’nde elde etmeyi başardı.

Takımına kendi evinde yarış kazandıran 22 yaşındaki pilot, “San Remo ve Macaristan’da zafere çok yakındık ama olmadı. Bu sezon bitmeden yarış kazanacağımı biliyordum. Skoda İngiltere ile kendi evimizde kazanmak harika bir duygu. İlk zaferim olması beni Kıbrıs için daha da motive etti.” dedi.

Juho Hanninen’in ikinci olarak finişe ulaşarak takımına ve kendi hanesine önemli puanlar yazdırdı ve “Bu şartlarda ikincilik çok önemli. Skoda’nın Üreticiler Şampiyonluğu’nu kazanmasına yardım etmekten çok mutluyum. Böylece bu haftasonun ki asıl hedefimize ulaşmış olduk.” dedi.

Yarışı üçüncü bitirerek Peugeot’a podyum yaşatan Bryan Bouffier ise, “Hiç kolay bir yarış değil. Yaşadığımız sorunlara rağmen podyumda bitirmek güzel. İlk kez burada yarışmama rağmen çok keyif aldım.” dedi.

Yarışa genel olarak baktığımızda iddialı ekiplerin bir çoğu kaygan etaplarda yaşadıkları temaslar ve yol dışılar yüzünden vakit kaybederek yarışdışı kaldı ya da ciddi zamanlar kaybetti. İlk üç etabı kazanan Guy Wilks liderliği dördüncü etapta Andreas Mikkelsen’e teslim ettikten sonra Mikkelsen hızını yarış sonuna kadar korumayı başardı. Bir ara Juho Hanninen ile arasındaki fark 20 saniyenin altına inse de finişe lider ulaşmayı başardı.

Belçikalı genç pilot Thierry Neuville uzun zamandır toprak zeminde yarışmamasına rağmen önemli zamanlara imza atmasına karşın yaşadığı problemler ile ikinci günün ortasında mücadeleden koptu ve altıncı sırada finişe ulaşabildi.

Yerel genç yetenek Craig Breen ise Ford Fiesta S2000 ile dikkat çekici bir başarıya imza atarak dördüncü sırada finişle ulaştı.

Şampiyona lideri Jan Kopecky ise ilk kez start aldığı İskoçya’da beşincilik ile liderliğini sürdürmeyi başardı.

Türk ekibi Burcu Çetinkaya ve Çiçek güney on birinci etapta direksiyon arızası ile yarış dışı kaldılar.

İki Çeker Mücadelesinde ise sezon boyunca sıkıntılar yaşayan Martin Kangur Honda Civic R3 ile mutlu sona ulaşırken, hemde Honda’ya İki Çeker Üreticiler Kupası’nı kazandırdı.
Üretim sınıfında ise tecrübeli Japon pilot Toshi Arai Impreza R4 ile zafere ulaşan isim oldu.

İskoçya Rallisi’nden sonra şampiyonluk düğümü Kıbrıs Rallisi’nde çözülecek. Jan Kopecky 131 puanla lider, Juho Hanninen 125 puanla ikinci, Thierry Neuville’de 115 puanla üçüncü, Andreas Mikkelsen 111 puanla dördüncü ve Bryan Bouffier 110 puanla beşinci sırada bulunuyor. Bu beş pilotunda Kıbrıs Rallisi’nin 2 katsayı olmasından dolayı şampiyonluk mücadelesi bulunurken İki Çeker Kupasında da benzer bir durum söz konusu.

Kıbrıs Rallisi için ekipler 03-05 Kasım tarihlerinde Akdeniz’in doğusundaki muhteşem adada mücadele edecekler.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top