You are here
Home > WORLD > WRC > İspanya Öncesi WRC’deki Son Gelişmeler

İspanya Öncesi WRC’deki Son Gelişmeler

2011 WRC sezonunun sondan bir önceki yarışı olan İspanya Rallisi öncesinde flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Gelecek sezon tam takvimi koşmaya hazırlanan Mini takımı bu sezon katıldığı az sayıda yarışlarda fırtına gibi esmeye devam ederken, İspanya öncesi Citroen ve Ford’un aksine testlerini sürdürdü. Almanya ve Fransa’da podyuma çıkan Dani Sordo bu yarışta da podyum hedeflediğini açıkladı.

Ford ve M-Sport cephesinde ise şampiyonluk şansı devam eden takımın bir numaralı pilotu Mikko Hirvonen’in bugün başlayan antrenmanlar öncesi ağır bir grip geçirmesi takımda endişeye sebep oluyor. Bütün sezon Hirvonen’den daha hızlı olmasına karşın bu yarışta takım arkadaşını destekleyecek olan Latvala ise test yapmamalarına rağmen asfalt üstünde formlarının en üstünde olduğunu açıklarken, takım bu yarışta orijinal renklerine dönerek Fransa’da oldukça beğenilen tamamen siyah giydirmeden vazgeçti.

M-Sport cephesinde ise önemli sponsorları kaybetmenin üzüntüsü var. Takımın uzun zamandır sponsoru olan Stobart firması sahibi Eddie Stobart’ı kaybettikten sonra bu sezon başında desteğini azaltmıştı. 2012 sezonunda tamamen sponsorluktan ayrılacak takım fabrika takımına desteğini sürdüreceğini açıklarken, Arjantinli Federico Villagra’nın sponsoru Munchi’s de 2012 sezonunda WRC’de yer almayacağını duyurdu. Bu sezon oldukça az yarışta start alan takımın son yarışı İspanya Rallisi olacakken, takım pilotu Villagra hiç test yapmadan asfalt üstünde Fiesta WRC ile ilk deneyimini yaşayacak.

Citroen cephesinde ise şampiyonluk potasında olan Loeb ve Ogier’in çekişmesi takım patronu Olivier Quesnel’i iyice bunaltmış durumda. Basına yaptığı açıklamada Loeb’ün 2012 için sözleşme imzalamasının bütün planlarını bozduğunu, hesaplarını Ogier’in 2012’de bir numara olması üzerine yapmış olduklarını itiraf etti. Aralarında sadece üç puan bulunan iki takım arkadaşının İspanya’da neler yapacağı merakla bekleniyor. Bu yarışta Ford’den Citroen’e transfer olan Rus pilot Evgeny Novikov ise sezon başından beri bir DS3 ile start almak istediklerini ancak bu yarışta boş bir araç olduğunu bunu da değerlendirdiklerini açıkladı. Novikov Fiesta ve DS3’ün bambaşka araçlar olduğunu ve Citroen’den çok memnun kaldığını söylese de sezonun kapanış yarışı olan Galler Rallisi’nde Fiesta direksiyonuna geri dönecek.

Bu haftasonu koşulacak İspanya Rallisi geçen sezonki gibi bir kısmı toprak önemli kısmı ise asfalt zemin üstünde koşulacak olup, ekipler 406.5 km uzunluğunda on sekiz zorlu özel etapda mücadele edecek.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top