You are here
Home > WORLD > WRC > İspanya Baştan Sona Loeb

İspanya Baştan Sona Loeb

Son üç yarışta kariyerinde yaşamadığı kadar sıkıntıyı üst üste yaşayan yedi kez WRC şampiyon Sebastien Loeb, sezonun sondan bir önceki yarışı olan İspanya Rallisi’ni yedinci kez kazanmayı başardı.

Yarışın toprak olarak geçilen ilk günün şampiyona lideri olduğundan ilk yola çıkan Loeb, beklenenin aksine yolu süpürürken zaman kaybetmeyerek ve günün rüzgarsız olmasından dolayı peşinden etaba çıkan rakiplerinin uzaklaşmayan toz yüzünden zaman kaybetmeleri ile yarışın asfalt olarak geçilen iki günü boyunca liderliği kimse kaptırmamayı başardı.

En yakın rakibi olan ve farkın açılmasına izin vermeyen Ford pilotu JM Latvala ise yarışın sonlarına doğru Loeb ile şampiyonluk için çekişen takım arkadaşı Hirvonen’in daha fazla puan almasını için iki dakika ceza alarak üçüncülüğe geriledi.

Citroen takımın genç yıldızı Sebastien Ogier yarışta erken patlattığı bir lastik yüzünden zirve mücadelesinden koparken son etapta yaşadığı motor sorunu ile beşini olma şansını kaybederek yarışdışı kaldı.

Yarışın ardından Loeb, “Üst üste yaşadığımız sıkıntılardan sonra burada kazanmaktan çok mutluyuz. Önceliğimiz olan takımımıza Markalar Şampiyonluğunu kazandırmak hedefine ulaşmak bizim için harika. Artık sekizinci şampiyonluk için mücadele edeceğimiz İngiltere’ye konsantre olabiliriz.” dedi.

Ev sahibi pilot olan Mini sürücüsü Dani Sordo, dördüncü sırada finişe ulaşarak İspanyolları memnun etmeyi başardı. Diğer Mini pilotu Kris Meeke ise yaşadığı sıkıntılara rağmen beşinci sırada finişe ulaştı.

Yarış sonunda Sebastien Loeb 222 puanla liderliğini korurken, ikinci sıradaki Mikko Hirvonen 214 puanla şampiyonluk umutlarını 10-13 Kasım’da İngiltere’de koşulacak olan Galler Rallisi için canlı tuttu.

2011 İspanya Katalunya Rallisi Genel Klasmanı

1. S. LOEB    4:05:39.3
2. M. HIRVONEN    +2:06.9
3. J. LATVALA    +2:32.4
4. D. SORDO    +3:24.1
5. K. MEEKE    +5:15.0
6. M. ØSTBERG     +5:54.2
7. E. NOVIKOV    +9:31.8
8. H. SOLBERG    +9:40.1
9. D. KUIPERS     +11:13.8

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top