You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Emire Cantürk: “Büyük Tecrübe Kazandım”

Emire Cantürk: “Büyük Tecrübe Kazandım”

Ercan Kazaz ve Bursalı co-pilotu Emire Cantürk uzun süre lider sürdürdüğü şampiyonanın 6.yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi’ni mekanik arıza nedeni ile tamamlayamadı…

Kazaz’ın 26 yıllık ralli kariyerindeki ilk bayan co-pilotu Emire Cantürk, “Bu yarışta çok ciddi bir tecrübe kazandığıma inanıyorum. Daha öğrenecek çok şey ve kat edecek çok yolum olduğunu biliyorum.” açıklamasını yaptı.

Kısa adı BOSSEK olan Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen 36.Yeşil Bursa Rallisi Bonus Parkur Racing’den Burak Çukurova-Ünal Tezel ikilisinin birinciliği ile sonuçlandı.

Bu yarış öncesinde 43,60 puanla Türkiye Ralli Sınıf 3 Birinciliği’ni matematiksel olarak garantileyen Ercan Kazaz da, bu yarışta Emire Cantürk’ün co-pilotluğunda Skoda Fabia S2000 ile start aldı.

İlk kez S2000 bir otomobil ile yarışmasına rağmen müthiş bir performans sergileyen Kazaz, uzun süre lider sürdürdüğü ralliin 7.özel etabında, abandone olmaktan kurtulamadı.

Kazaz-Cantürk ikilisi, ilk 6 etap sonunda 26 saniye gibi büyük bir farkla lider sürdürdüğü yarışta 7.özel etapta Fabia’nın motor arızası nedeni ile yarışa erken veda etmek zorunda kaldı.

Ercan Kazaz yarış sonrası yaptığı açıklamada; “Bursa’da büyük bir üstünlükle lider götürdüğümüz yarışta mekanik arızadan yolda kalarak bizi destekleyenleri üzdük. Ama co-pilotum Emire ile uyumumuz daha da arttığı için çok mutluyuz. Umarım Antalya’da da 2012 hazırlıklarımızı en iyi şekilde sürdürebiliriz. Bizleri gönülden destekleyen ve iyi dilekleriyle yalnız bırakmayan tüm sevenlerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Antalya’da da desteklerinizi bizden esirgemeyeceklerini biliyor ve bugünden hissediyoruz. Tekrar zirvede mücadele etmek güzeldi… Bunun mümkün kılan başta Bonus Parkur Racing’e ve diğer sponsorlarımıza tüm kalbimizle defalarca teşekkür ediyoruz.” dedi.

Emire Cantürk ise “Bu yarış 6 yıllık motorsporları kariyerimin en heyecan verici yarışı oldu. Her ne kadar tamamlayamamış olsak da, bu yarışın benim için çok ciddi bir deneyim olduğuna inanıyorum. Daha öğrenecek çok şey ve kat edecek çok yolum olduğunu biliyorum. Bu konuda pilotum Ercan Kazaz’ın desteği ile kısa sürede büyük yol kat edeceğimize inanıyorum. Hitit Rallisi’yle 2012 hazırlıklarımıza devam edeceğiz ve yeni sezonda, büyük ses getirecek sürprizlerle yeniden parkurlarda olacağız. Daha kazanılacak çok başarı ve şampiyonluk var.” açıklamasını yaptı.

Kariyerinde 4 Türkiye 1 de Balkan Ralli Şampiyonluğu bulunan tecrübeli pilot Ercan Kazaz, 19-20 Kasım tarihlerinde Antalya Kemer’de düzenlenecek olan Hitit Rallisi’nde yine Emire Cantürk ile zirve mücadelesine dahil olacak.

Top