You are here
Home > WORLD > WRC > WRC’de Kaos Devam Ediyor

WRC’de Kaos Devam Ediyor

Sezonun başlamasın az bir süre kala WRC’nin organizatörü olan North One Sport ile anlaşmasını tek taraflı fesih eden FIA hala yeni bir anlaşma yapmaması ve konu hakkında da açıklamada bulunmaması takım sahiplerini kızdırmaya başladı.

Monte Carlo Rallisi’nin devam ettiği şu günlerde takım sahipleri sık sık FIA yetkilileri ile görüşmelerine rağmen sonuç alamamaktan ve garanti verilmemesinden şikayetçi.

Ford Avrupa Motorsporları Şefi Gerard Quinn, “Çok fazla şey duyuyoruz. Bir yıl, üç yıl, Eurosport ile anlaşıldı. Bunların hepsi ne yazık ki söylenti. FIA, ne bu söylentileri doğruluyor ne de yalanlıyor. Bizim verdiğimiz çeşitli sözler ve anlaşmalar var ve bunun karşılığını bulamıyoruz.” dedi.

Ford’un yaşadığı hayal kırıklığını aynen yaşayan başka bir takım olan Mini’nin yeni takım patronu Dave Wilcock da, “Gerçekten gerginim. Sponsorlarımıza verdiğimiz sözler var. Ama burada görüyorum ki FIA bunları umursamıyor. Jean Todt kesinlikle bize cevap vermiyor. Dani Sordo’nun yaptığı zaman sonradan düzeltiliyor. Tabii ki organizasyonda hatalar olması kabul edilebilir ama tamamen bir karışıklık var. Yirmi yıl öncesine dönmüş gibiyiz.” dedi.

En sert açıklama ise S-WRC takım şeflerinden birinden geldi. İsmini vermeyen yetkili, “S-WRC’e kayıt yaptırırken tam paket için sözleşme yaptık ve parasını ödedik. Herşeyi zamanında doğru yapmamıza rağmen dün iki saat boyunca Vodafone standında takımımla bağlantı kuracağım hatları almak için uğraşmak zorunda kaldım. Bütün takımımız aç, söz verilen yemek servisleri yapılmadığından kendimiz temin etmek zorunda kalıyoruz. Burada tamamen bir saçmalık yaşanıyor.” dedi.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top