You are here
Home > WORLD > WRC > ProDrive, Takımlar Listesinde Yok

ProDrive, Takımlar Listesinde Yok

Hafta başında yaşanan gelişmeler ardından Prodrive bu sezon WRC’deki yolunu devam edeceğini patronu David Richards’ın ağzından duyururken, bugün başlayacak İsveç Rallisi öncesi FIA güncel Üreticiler ve takımlar listesinde Prodrive’ın olmaması kafaları karıştırdı.

Üreticiler listesinde Ford ve Citroen yer alırken, Mini WRC Portekiz takımı Araujo ve Nobre ile yerini alırken, takım geç kayıttan dolayı bu sezon üreticiler sınıfında puan toplayamayacak.

Böylece Ford ve Citroen bir kez daha şampiyonada yalnız kaldı.

Takımlar listesinde ise Monte Carlo’da son anda yarışan Matthew Wilson ve Henning Solberg’in takımı Go Fast WRT’nin adının olmaması anlaşmanın bozulduğuna yorumlandı.

Mads Ostberg, Adapta WRT, Thierry Neuville Citroen Junior WRT, Ott Tanak M-Sport WRT ve Nasser Al-Attiyah Katar WRT ile yollarına devam ederken, M-Sport’un ikinci bir takım kaydını pilot ismi açıklamadan yaptırdığı görüldü.

Bu açıklamanın hemen ardından Prodrive tarafından önemli bir açıklamada Mini projesinden sorumlu olan Richard Taylor’dan geldi.

Taylor yaptığı açıklamada takımın Meksika Rallisinde start almayacağını açıklarken, Portekiz Rallisinde parkurlara döneceklerini söylese de kulislerde Prodrive’ın Avrupa’daki bazı yarışlar hariç WRC’de gözükmeyeceği konuşuluyor.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top