You are here
Home > WORLD > SWRC > Proton, İlk SWRC Zaferini Kazandı

Proton, İlk SWRC Zaferini Kazandı

Geçtiğimiz sezon IRC’de istediği sonuçları alamasa da, Asya pasifik Şampiyonluğu’nu elde eden Malezyalı Proton, bu sene ilk kez katıldığı S-WRC serisinin ikinci yarışı olan İsveç Rallisi’ni İsveçli pilotu PG Andersson ile kazanarak ilk zaferini elde etti.

Yarışı baştan sona domine eden Andersson, son günde zorlanmadan finişe gelerek takımı ve kendi için önemli bir zafere imza atarken, İsveçli pilot, “Sonunda Proton ile kazanabilmek harika. Başından sonuna kadar hiçbir problem yaşamadık. Sadece bazı ayar değişiklikleri ile aracımıza mükemmellik kattık.” dedi.

Yarışta ikinciliği İrlandalı Craig Breen Ford Fiesta S2000 ile elde ederken, yarış boyunca Henning Solberg’in üvey oğlu olan Pontus Tidemand  ile müthiş bir mücadele içinde oldu.

Geçen sezonun IRC Şampiyonu Andreas Mikkelsen’in Fabia S2000’ini kullanan Tidemand podyumun son basamağından yerini aldı.

2011 sezonunun P-WRC şampiyonu Hayden Paddon ise yarışın başlarında takıldığı bir kar yığını yüzünden ancak dördüncü olabilirken yarışta tek Fiesta RRC’i kullanan Suudi pilot Yazeed Al rajhı beşinci oldu.

Yarışın tamamlanmasından sonra yapılan teknik kontrollerde ise bir sürpriz yaşanarak Proton takımının iki aracına da ikişer dakika zaman cezası verdi. PG Andersson yarışı Breen’in 3 dakika 35.8 saniye önünde bitirdiği için yerini korurken Alister McRae’in de yeri değişmedi.

Cezalar hakkında açıklama yapan hakemler ise, ön süspansiyon kollarının homologe edilen versiyondan daha hafif olan başka bir versiyonunun kullanıldığını açıkladı.

Proton Takımı ceza konusunda yorum yapmazken konunun FIA’a taşınması bekleniyor.

Yarışın resmi sonucunun ilanının ardından Craig Breen 43 puanla liderliğini sürdürürken, PG Andersson 25 puanla ikinci, Pontus Tidemand 15 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Ekipler serinin bir sonraki ayağı olan 29 Mart – 01 Nisan tarihlerinde koşulacak olan Portekiz Rallisi’nde tekrar karşı karşıya gelecek.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BPAC0wNp7Rc[/youtube]

Top