You are here
Home > WORLD > IRC > Şampiyon, Sezona Zaferle Başladı

Şampiyon, Sezona Zaferle Başladı

2011 IRC sezonunun son iki ayağından sonra, 2012 sezonunun da açılış yarışı olan Portekiz Azur Adaları Rallisi’ni kazanarak IRC’de üst üste üç yarış kazanan ilk pilot olan 2011 IRC Şampiyonu Andreas Mikkelsen durdurulamıyor.

Toprak zeminli yarışa katılım düşük olurken, mücadele beklendiği gibi 2010 IRC ve 2011 SWRC Şampiyonu Juho Hanninen ve 2011 IRC Şampiyonu Andreas Mikkelsen arasında geçti.

Yarışın ilk günü geçilen üç etapta sadece 1,4 saniye farkla Hanninen önünde servise giden Mikkelsen, ikinci gün yedinci etaptaki aşırı kötü hava koşullarına rağmen ayağını gazdan çekmeyince farkı açmayı bildi.

Yedinci etapta çok hızlı iniş bir bölümde Hanninen’in spin atması farkın açılmasına daha da yardımcı oldu.

Hava koşulları nedeni ile sekizinci etap iptal edilince ekipler ikinci günün son etabında kozlarını paylaştılar.

Mikkelsen ikinci gün sonunda 16,2 saniyelik fark ile Hanninen’in önünde yer alarak biraz nefes alırken, üçüncü sırada Peugeot pilotu Bryan Bouffier bu ikiliyi bir dakika geriden takip ederken, Gassner Jr. İse dördüncü sırada başka bir Alman pilot Sepp Wiegand ile çekişiyordu.

Yarışın son gününde Mikkelsen temposunu arttırarak yarışı domine edince Hanninen’in 25,1 saniye önünde zaferi elde etmeyi başardı.

Yarışın ardından konuşan Norveçli Mikkelsen, “Skoda UK ve bizim için harika bir sezon başlangıcı yaptık. Geçilen 13 etabın 10’unda en iyi zamanı yapmak mutluluk verici. Juho ile muhteşem bir mücadele verdik. Kendisini de tebrik ediyorum” derken, Finli Hanninen ise, “Buraya kazanmak için geldik ama açıkçası Andreas’ı durduramadık. O hatasız bir yarış çıkarırken biz yedinci etapta büyük bir tane yaptık” dedi.

Podyumun son basamağında ise Fransız Peugeot pilotu Bryan Bouffier yer alırken, ikinci gün içinde mücadele ettiği ve takla atarak yarış dışı kalan Bruno Magalhaes için üzüntüsünü belirtiyordu.

“Bruno ile güzel bir çekişme içindeydik. Bunu yarış sonuna kadar sürdürmeyi arzu ederdim. Kazası için çok üzüldüm” dedi.

Bu sezon IRC’de start alan Skoda Almanya pilotu Sepp Wiegand dördüncü sırada finiş görürken, Seri Üretim (Production) Kupasını da Mitsubishi Lancer Evo ile Ricardo Moura elde etti. Moura geçtiğimiz sezon Üretim Kupası’nın sahibi olmuştu.

İki Çeker Sınıfı’nda ise yarışın favorisi Harry Hunt ilk gün yaşadığı sorunlarla yarış dışı kalınca, geçtiğimiz sezon bu yarışı sınıfında kazanan Paulo Maciel, Citroen Saxo VTS ile gene zaferi elde etti.

Ekipler bir sonraki yarış olan tamamı asfalt zeminde 15-17 Mart tarihlerinde koşulacak İspanya Kanarya Adaları Rallisi’nde mücadeleye devam edecekler.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HWHzz1l5d80[/youtube]

Top