You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Pegasus Racing’ten Kamuoyu Açıklaması

Pegasus Racing’ten Kamuoyu Açıklaması

Sezon öncesi global çerçevede dahi yankı uyandıran dev transferlere imza atan Pegasus Racing olarak, son günlerde sanal platformlarda ve bazı medya organlarında yaşanan eksik, yanlı ve yanlış değerlendirmelere açıklık getirmeyi, motorsporseverlere bir borç olarak görmekteyiz.

Pegasus Racing, önemli miktarda fabrika takımının araç ve yedek parça parkını bünyesine katarak, tekrar hayat bulmasını sağladığı süreçte Luca Rossetti / Matteo Chiarcossi’nin 2010 sezonunda Bosphorus Rally, 2011 sezonunda ise Rally Bulgaria’yı kazanarak, ikinci ve üçüncü kez Avrupa Ralli Şampiyonu ünvanını kazanmasında pay sahibi oldu. Yakalanan sinerji ile 2012 sezonunda, uzun yıllardır tüm ralli camiasının S2000 seviyesinde bir otomobille yarışmasını beklediği Fatih Kara’ya, 2011’de Luca Rossetti’nin de Avrupa Şampiyonluğunu kazandığı araçlardan biri olan Abarth Grande Punto S2000’i emanet etti. Aynı paralelde ise 2008 sezonunda yarış kariyerine pistte başlayan Simin Bıçakçıoğlu’na garajındaki Fiat Punto S1600’ünü Luca Rossetti’nin tavsiyeleri doğrultusunda emanet ederek, Bıçakçıoğlu’nun bugüne kadar sergilediği performansı ile birlikte seviyeli tavrını da ödüllendirmiş oldu. 2011 sezonunda İstanbul Bayanlar Kupası ve Sınıf 5 birinciliğini kazanan Simin Bıçakçıoğlu’nun öğrenmeye açık, süratlı tarzına rağmen öğrenim hayatından taviz vermeyen tavrı dikkati çekti. Sınıf arkadaşlarına örnek olan okul başarıları ile birlikte yürüttüğü kamera önündeki deneyimlerini takiben, medya ve sponsorların ilgisini çekmeye başlayan Simin, polemikleri seven camiamızı da düşünerek, mesafeli duruşunu bir takım pilotuna yakışır şekilde sergilemektedir.

Pegasus Racing genel menajeri Cem Acar’ın Delta Sport ve Team 47 ile birlikte hareket edeceklerini ve dayanışma içinde olacaklarını açıklaması ile Türk ralli camiasında özlenen bir tabloyu oluşturan Pegasus Racing, etik değerlere son derece saygılı olunması gerektiğini bu vesile ile bir kez daha vurgulamak istemektedir.

2012 sezonunda ise Skoda’nın Türkiye distüribitörü Yüce Oto ile anlaşmaya varan takımımız, geçtiğimiz sezon Skoda markası altında Fabia S2000 ile yarışan Burak Çukurova’yı da transfer ederek, Pegasus Racing çatısı altında bir “rüya takım” yaratma çalışmalarında önemli bir adım attı. Sporda otomobil üreticisi ve ithalatçıların desteği eski günlerini ararken Fiat ile birlikte Skoda markasının en üst seviyede pilot, mekaniker ve araç ile temsil edilmesini sağlayan Pegasus Racing, Luca Rossetti gibi dünyada 2014 yılına kadar FIA A öncelikli 22 pilottan birisini Türkiye’de yarıştırmaktan ve Türk ralliseverleri böyle büyük bir işitsel ve görsel şölen sunmaktan büyük onur duymaktadır.

Kamuoyuna saygılarımızla…

PEGASUS RACING

Top