You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Genç Pilot Buğra Banaz Yeni Sezon İçin Heyecanlı

Genç Pilot Buğra Banaz Yeni Sezon İçin Heyecanlı

2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Teknik Motorspor desteğiyle; Ford Fiesta R2 ile Sınıf 6′da yarışacak olan Buğra Banaz, sezon öncesi son durumu değerlendirdi;

Ford Fiesta ST aracım ile 1 sezonu geride bırakmış bulunmaktayım. Geçen sezon içerisinde ralli kovalamak yerine daha çok otokros şampiyonasını kovaladım ve sezon sonunda ise Türkiye Otokros Kategori 3 Şampiyonluğu’nu elde ettim. Ralli şampiyonasına gelince Ege, İstanbul, Kocaeli ve Eskişehir Rallileri’nde start aldım. Bu startlarımın hepsi tecrübe kazanmak içindi ve yeterince tecrübe kazandığımı düşünüyorum.

2012 sezona araba ve takım ve co-pilot değişikliğine giderek başladık. Teknik Motorspor tarafından hazırlanan Fiesta R2’miz ile bu sezonda yeni co-pilotum Taner Oylukan ile Ford garajından servis alarak sezonu Sınıf 6’da iyi dereceler elde ederek tamamlamak istiyoruz. En kalabalık sınıflardan birinde yarışıyorum. Benim çok zevkli ve bir o kadar da çekişmeli olacak. Ege için iyi hazırlandık, arabamızı test ettik fakat yeni arabamızla ilk yarışımız olacağından bu yarışı bir nevi Eskişehir Rallisi’nin antremanı olarak görüyorum. Bitirmekten başka bir hedefim yok Ege Rallisi için. Bugüne kadar benden desteğini esirgemeyen ve en iyi sponsorlarımdan biri babamdır. Ayrıca manevi desteğini de üzerimden hiç eksik etmeyen Serdar Bostancı’ya da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

S2000’lere gelince; inanılmaz bir rekabet olacağını ve bu sezon yarış severlerin kesinlikle kaçırmaması gerektiğine inanıyorum. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Luca Rosetti’nin olması, rekabetin daha da artacağını gösteriyor. Yarışa son 4 gün kaldı, heyecan gittikçe artıyor. Turuncu R2’mizle parkurlara renk ve rekabet katacağımıza inanıyorum. Ege Rallisi’nde yarışacak tüm pilot-copilot ve takımlara başarılar diliyorum.

Haber : Cemre Ergun

Top