You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yiğit Akü Solargard Rally Team, Yeni Sezona Hazır

Yiğit Akü Solargard Rally Team, Yeni Sezona Hazır

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın vazgeçilmez katılımcılarından Yiğit Akü & Solargard Rally Team, 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası için hazırlıklarını tamamladı. Bu sezon da, Alptekin Işıkalp tarafından temsil edilecek olan Yiğit Akü & Solargard Rally Team, Citroen C2 ile Sınıf 6’da zafer mücadelesi  verecek. Alptekin Işıkalp’in co-pilotluğunu, yeni sezonda Serdar Aydın yapacak.

Süheyl Polatoğlu yönetimindeki GP Garage tarafından hazırlanan Citroen C2, Yokohama lastikleriyle şampiyonanın en hızlılarından biri olmayı hedefliyor.

Akü sektörünün dev markası Yiğit Akü ve cam filmi sektörünün liderlerinden Solargard’ın ana sponsorluğunu yaptığı Alptekin Işıkalp – Serdar Aydın ikilisi; Citroen, Demir Bükey Akademi, Teknokim ve Armetal’in yardımcı sponsorluğunda şampiyonada ter dökecek.

Şampiyona öncesi çok heyecanlı olan Alptekin Işıkalp; “Uzun zamandan beri devam eden hazırlıklarımızı nihayet tamamladık. Daimi sponsorlarımız; Solargard ve Yiğit Akü’ye, yeni sponsorlarımız Citroen, Demir Bükey Akademi, Armetal ve Yokohama’ya teşekkürü bir borç bilirim. Bize verdikleri desteğin karşılığını elimizden gelenin en iyisini yaparak vereceğimize eminim. Ege Rallisi önce çok heyecanlı ve istekliyiz. Co-pilot Serdar Aydın’la birlikte, çok tecrübeli olduğumuz asfalt zeminde, çok hızlı olmayı hedefliyoruz. Geçen yıl da yarıştığımız Citroen C2 ile artık uyumu üst seviyede yakalamış durumdayız. Yokohama lastiklerimize de çok güveniyoruz.” dedi.

Ege Otomobil Sporları Kulübü EOSK tarafından 2012 sezonunun ilk rallisi 7-8 Nisan tarihleri arasında İzmir’de organize ediliyor. Büyük bir heyecana sahne olması beklenen Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı 6 Nisan Cuma günü saat 20:00’da yapılacak Hoşgeldin Kokteyli ile başlayacak. 7 Nisan Cumartesi günü 14:30’da Forum Bornova’dan start alacak ekipler Bademler, Efemçukuru ve Çatalca etaplarını geçecek ve Pazar gününü beklemek için İnciraltı’ndaki servis alanına dönecekler. Pazar sabah 09:00 itibari ile etaplara yönelecek olan yarışçıları zorlu iki loop ve sekiz etap bekleyecek.  Yarış sonunda 138,17 Km’si özel etap olmak üzere ekipler toplamda 408,71 Km yol alacaklar. Ege Rallisi’nin kendine has asfalt etaplarında yarışacak ekiplerden yarışı tamamlayanlar saat 17:14’de finiş podyumunda olacaklar.

2012 Ege Rallisi’nin sonuçlarını www.eosk.org.tr adresinden, ralli dünyasıyla ilgili tüm haberleri de www.ralliturk.net adresinden takip edebilirsiniz.

Top