You are here
Home > WORLD > ERC > 1000 Miglia’da 58 Kayıt

1000 Miglia’da 58 Kayıt

2012 ERC sezonunun ikinci ayağı olan 36. 1000 Miglia Rallisi’ne 58 ekip kayıt yaptırdı.

Juho Hanninen bir kapı numarasını elde ederken, Andreas Mikkelsen hemen ardından start alacak. Proton ve Peugeot ile çeşitli yarışlarda boy gösteren Giandomenico Basso ise bu yarışta yeni takımı ve ilk kez bineceği Fiesta S2000 ile mücadele katılacak.

En dikkat çeken isimlerden birisi ile sıfırdan hazırlanan 207 S2000 Evo2012 ile start alacak Polonyalı eski Fiesta pilotu Michal Solowow olacak. Cersanit Takımı uzunca bir süredir bu aracın mükemmel olması için emek harcarken, en tehlikeli isim her zamanki gibi ev sahibi pilot Paulo Andreucci olacak.

Andreucci defalarca bu yarışı kazanarak rüştünü ispat etmiş bir şampiyon olarak geçtiğimiz ayda Pirelli’nin yeni Monte Carlo tipi lastiklerini test etmiş ve İtalyan lastik üreticisinin WRC’e dönüşünün sinyallerini vermişti.

Scandola ve Perico gibi İtalya şampiyonasının güçlü isimlerinin de yer aldığı kayıt listesinde toplam 17 S2000 araç yer alırken, Bernardo Sousa’da Lotus Exige R-GT ile listede.
FIA tarafından onay bekleyen Lotus’un yarışa yetişmemesi durumunda lansmanı Hırvatistan ayağına erteleyebileceği konuşulmakta.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top