You are here
Home > WORLD > WRC > Latvala, Koltuğu Sordo’ya Devredebilir

Latvala, Koltuğu Sordo’ya Devredebilir

Geçen hafta kayak yaparken düşen ve köprücük kemiğini kıran Jari Matti Latvala’nın yerine Arjantin Rallisi için pilot arayışına giren M-Sport patronu Malcolm Wilson, Dani Sordo’nun adını zikretmeye başladı.

ProDrive pilotu olan Sordo, Mini WRC ile kısıtlı programı sebebiyle Arjantin Rallisi’nde start almayacaktı.

Aldığı haberden sonra, Arjantin Rallisi’nde Ford Fiesta WRC ile start almanın kendisini fazlasıyla memnun edeceğini söyleyen İspanyol pilot; “Şu an ProDrive ile olan sözleşmem sebebiyle Ford Fiesta WRC’nin direksiyona geçebilmem için kararı ben değil, takımım verebilir. Eğer izin verilirse, Arjantin’de yarışmak benim için çok önemli. Kararın bir an önce verilmesi ve bunun ardından da otomobile alışmak için test yapmak gerekli.” dedi.

Sordo için görüşmelerin gizlice yürütüldüğü belirtilse de, Latvala’nın koltuğu için adı konuşulan iki pilot daha bulunuyor. Bunlardan ilki; takımın genç yeteneği Ott Tanak diğeri de son yarış Portekiz Rallisi’ni kazanan Mads Ostberg. Sezon başından beri istikrarlı pilotaj sergileyen her iki ismin de, Sordo olmaması halinde koltuğa oturabileceği konuşuluyor.

Adı takımın birinci pilotluğu için geçen Petter Solberg’se istemeden de olsa, Arjantin Rallisi’nde birinci pilot makamına geçecek.

Top