You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Neo Motorspor’un 2. Sınavı Eskişehir Rallisi

Neo Motorspor’un 2. Sınavı Eskişehir Rallisi

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2. Ayağı 28-29 Nisan’da Eskişehir’de devam ediyor. 3.KYK Eskişehir Rallisi olan sezonun ikinci asfalt rallisini kısa adı ESOK olan Eskişehir Otomobil Sporları tarafından organize edilecek.

Ekipler 27 Nisan Cuma günü yapacakları resmi antrenmanın ardından, 28 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te Espark AVM’de gerçekleşecek Start ile mücadeleye başlayacaklar.
Cumartesi günü Dedepark,Mantotherm,Banaz etaplarını geçerek toplam 43 km.’lik spesyal geçerek güne son verecekler. Ardından 29 Nisan günü Karsan Ve Liqui Moly sponsorluğunda yarışacak olan Neo Motorspor ekipleri 6 spesyal daha geçip yarışı saat15.28’de Dedepark Otel yanındaki podyumda bitirecekler.

Karsan Ve Liqui Moly sponsorluğunda yarışacak olan Neo Motorspor 3 otomobil ile 2 ayrı sınıfta podyum için mücadele edecekler.

Neo Motorspor Ekibi
– Adil Küçüksarı – Gürkal Menderes Mitsubishi Evo VIII
– Tezcan Dalfidan – Eda Özer Ford Fiesta ST
– İlhan Mutluay -Tolga Tezeken Renault Clio Ragnotti

Sınıf 3’te mücade edecek olan Adil Küçüksarı ise “Bu sene benim için yepyeni bir otomobil ile şampiyonada mücadele ediyorum. Ege Rallisi’nde yaşananları bir kenara bıraktık ve yepyeni bir sayfa açarak puan avına çıkıyoruz. Geçen sene ile etaplar aynı olsa da benim için etaplar yeni. Hiç yarışmadık. İlk gün temkinli olup , etapları gördükten sonra doğru olan ayarları belirleyip hızlanmak istiyoruz. Umarım her şey beklediğimiz gibi olur.” Diyerek yarışın nasıl geçeceği hakkında düşüncelerini belirtti.

Sınıf 8 mücadelesi veren Tezcan Dalfidan ise geçen sene ki ünvanını korumak istediğini, Ege Rallisi’nde aldığı önemli puanların yanına Eskişehir’i de lider bitirip sezonun geri kalanında rahat nefes almak istediğini dile getirdi.

Yarışın Mahalli klasmanında ise Renault Clio Ragnotti ile mücadele edecek olan İlhan Mutluay son derece keyif dolu olan Eski Şehir Rallisi’nde start almanın mutluluğu içerisinde olduğunu ve otombile ilk defa haftasonu gerçekleştirilecek olan ve kendisi için de yeni olan bu yarışta bineceği için temkinli bir yarış geçireceğini dile getirdi.

Top