You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Işıkalp, Boğaziçi’nde İddialı

Işıkalp, Boğaziçi’nde İddialı

2012 Türkiye Ralli Şampiyonası, 4. yarış Bosphorus/Boğaziçi Rallisi’yle devam ediyor. Aynı zamanda Avrupa Ralli Şampiyonası’nın da bir ayağı olan Bosphorus Rally, Avrupa’dan gelen yabancı pilotların katılımıyla, “66” yarışmacıya ev sahipliği yapacak.

GP Garage Rally Team adına, Yiğit Akü ve Solargard’ın ana sponsorluğunda; Citroen, Demir Bükey Akademi, Teknokim ve Armetal’in yardımcı sponsorluğunda 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda mücadele eden Alptekin Işıkalp – Serdar Aydın ikilisi, Citroen C2 otomobilleriyle Boğaziçi Rallisi’nde puan mücadelesi verecek.

Sınıf6’da ve İkiÇeker Şampiyonası’nda kürsüde olmayı hedefleyen Alptekin Işıkalp – Serdar Aydın ikilisi, daha tecrübeli oldukları toprak zeminde kupa kazanmak istiyor.

Bosphorus Rally öncesi son durumu değerlendiren Alptekin Işıkalp;33. İSOK İstanbul Rallisi öncesi son hazırlıklarını değerlendiren Işıkalp; “Bu büyük ve zorlu yarış için tek parolamız, finişe ulaşıp puan kazanmak. Sezonun en uzun ve en önemli yarışını tamamlayıp, tecrübemizi daha da arttırmak istiyoruz. Yokohama lastiklerimizle, toprak zeminde iyi derecelere imza atacağımızı düşünüyorum.” dedi.

2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın en dikkat çekici yarışı olan Boğaziçi Rallisi; 6 Temmuz Cuma günü, saat 15:30’da Haydarpaşa’dan verilecek startla başlayacak.

Yarışmacılar; Pendik, Şile ve Gebze bölgesindeki 14 özel etapta mücadele edecek. 3 güne yayılan yarışta ekipler; 237 km’si özel etap olmak üzere toplamda 774 km yol kat edecek.

Rallinin servis alanı, daha önceki yıllarda da kullanılan Pendik Sahil Yolu üzerindeki Sabit Pazar Alanı olarak belirlendi. Yarış severler 4 gün boyunca servis alanını ziyaret ederek; yarışmacıları ve otomobilleri yakından görebilirler.

Bosphorus Rally ile ilgili tüm gelişmeleri yarış resmi web sitesi; www.bosphorusrally.com/tr/ adresinden takip edebilirsiniz.

Top