You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yağız Avcı’nın Hedefi Yine Kazanmak

Yağız Avcı’nın Hedefi Yine Kazanmak

41’inci Uluslararası Boğaziçi Rallisi Dünya ve Avrupa Şampiyonlarının katılımıyla başlıyor.

Avrupa ve Türkiye Ralli Şampiyonalarına puan veren Uluslararası Boğaziçi Rallisi’nde Castrol Ford Team Türkiye, bu yıl iki Fiesta S2000 ve iki Fiesta R2 ile mücadele edecek. Geçen yıl birinci şampiyon olarak ilk kez bir Türk pilotun adını yazdıran Yağız Avcı, bu yıl başarısını tekrarlamak için yarışacak.

Bu sene 41’inci yılını dolduran, dünya ve Avrupa şampiyonları ile iddialı pilotların da start alacağı Uluslararası Boğaziçi Rallisi, 6-8 Temmuz tarihleri arasında koşulacak. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye’nin pilotu Yağız Avcı da bu büyük mücadele de yerini alacak. Rallinin güzergahı, yine İstanbul’un Anadolu yakası ile Kocaeli’ndeki hızlı ve düzgün zeminli toprak etaplardan oluşacak.

Avrupa Ralli Şampiyonası ile birlikte Türkiye Ralli Şampiyonası’na da puan verecek olan yarış, 6 Temmuz Cuma günü tarihi Haydarpaşa Tren İstasyonu’ndan başlayacak. Cuma günü geçilecek iki etaplık kısa bölümün ardından, ekipler Cumartesi ve Pazar günleri İstanbul ve Kocaeli’nin toprak etaplarına yönelecek. 237 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 774 kilometre koşulacak rallide; Cuma günü iki, Cumartesi günü altı ve Pazar günü altı olmak üzere 14 özel etap geçilecek.

Castrol Ford Team Türkiye yarışa; yine Yağız, Murat, Emre ve Orhan’la katılıyor

Castrol Ford Team Türkiye, ralliye iki adet Fiesta S2000 ve iki adet de Fiesta R2 ile katılacak. Geçen yılın şampiyonu Yağız Avcı ve Murat Bostancı Fiesta S2000 ile Emre Yurdakul ve Orhan Avcıoğlu ise Fiesta R2’lerle yarışacak. Yağız Avcı ve Murat Bostancı, Türkiye Ralli Pilotlar ve Takımlar şampiyonasında liderliğe yerleşmek için yarışırken, Orhan Avcıoğlu ve Emre Yurdakul, rallinin en iyi iki çeker kupasını kazanmak için mücadele edecek.

Geçtiğimiz yıl Boğaziçi Rallisi’ne uzun bir aradan sonra ilk kez bir Türk pilotun adını yazdırarak 12 yıllık zafer özlemini sonlandıran Castrol Ford Team Türkiye pilotu Yağız Avcı, co-pilotu Bahadır Gücenmez ile Avrupa Ralli Şampiyonası lideri İtalyan pilot Luca Betti’den 25.7 saniye önde finiş görerek rallinin galibi olmuştu. Avcı, Ford Fiesta ile Avrupa’nın en iyi pilotlarını geride bırakarak 1999 yılından bu yana Boğaziçi Rallisi’ni kazanan ilk Türk pilot olmuştu.

Serdar Bostancı: Boğaziçi Rallisi’nde yine başarılı olacağımıza inanıyoruz

“Yağız Avcı’nın geçen yıl Türk motorsporlarının zafer özlemini sona erdirmesinden büyük mutluluk duyduk. Boğaziçi Rallisi’nde güçlü, hızlı ve dayanıklı Fiesta otomobillerimizi teslim ettiğimiz genç pilotlarımızın bizi haklı çıkardığını görmek bizi ayrıca gururlandırdı” diyen Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Geçen yıl, Avrupa Motorsporları arenasında da başarılı olabileceğimizi kanıtladık. Boğaziçi Rallisi, büyük mücadele sonrasında kazandığımız bir ralli olması ve Avrupa Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olması nedeniyle bizim için çok önemli. Bu yıl daha güçlü rakiplerimiz var, bunlardan en önemlileri arasında; 2010 Kıtalararası Ralli Şampiyonu (IRC,) 2011 S2000 Dünya Ralli Şampiyonu (SWRC) ve 2012 Avrupa Şampiyonası Lideri Juha Hanninen ile 2009, 2010 ve 2011 Avrupa Şampiyonu Luca Rossetti’yi sayabilirim. Bunlar haricinde Finlandiya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan ve Katar’dan gelen güçlü rakiplerimiz olacak. Yağız geçen yıl başardı. En iyi Türk ekip olarak ralliyi tamamladık. Bu yıl yine başaracağız, umutluyuz.”

Türkiye Ralli Şampiyonası Puan Durumu

Pilotlar:

1.  Luca Rossetti                                 70,00

2.  Volkan Işık                         58,00

3.  Yağız Avcı                         42,70

Takımlar:

1. Pegasus Racing                  113

2. Castrol Ford Team Türkiye            87

3. Team 47 Motorsport                     76

Top