You are here
Home > WORLD > WRC > WRC’de Son Gelişmeler

WRC’de Son Gelişmeler

Geçtiğimiz hafta Dünya Ralli Şampiyonasında (WRC) yaşanan son gelişmelere kısa kısa değineceğiz.

İlk gelişme Prodrive Mini pilotu Dani Sordo ile ilgili. Bildiğiniz gibi Prodrive, Mini’nin Alman sahibi BMW tarafından üretici sıfatından düşürülmesi üstüne ilk önce Kris Meeke’i kızağa çeken ve İspanyol pilotu Dani Sordo’nun programı iyice daraltması ardından, Sordo yeni arayışlara girdi. Arjantin Rallisi’nde tek yarışlık Ford WRT’e geçen İspanyol pilot’un 2013’de Ford sayfalarına kalıcı olarak geçeceği kesinleşiyor gibi. Basına konuşan İspanyol pilot, “2013 için önceliği tabi ki Mini olacak. Fakat artık tam sezon koşarak mücadeleye ortak olmak istiyorum. Bu yüzden diğer teklifleri değerlendirmemiz çok olası.” dedi.

Ford cephesinde ise şampiyonluktan iyice uzaklaşan Finli pilot Latvala ise, artık takım arkadaşı Petter Solberg’i destekleyeceğini açıkladı. Latvala, “Sezonda bir türlü istediğimiz standardı tutturamadık. Aracımızın hızından şüphemiz yok fakat çok ufak hatalardan yarışdışı kaldık. Petter şu an şampiyonluğa ortak olacak durumda. Sezonun kalanında elimden geleni yaparak hem Petter hemde Ford için elimden geleni yapacağım.” dedi.

Citroen cephesinde ise, Katar WRT pilotu Nasser Al-Attiyah geçtiğimiz yarış olan Yeni Zelanda’da koltuğunu Thierry Neuville devr ettiği gibi Finlandiya Rallisinde de aracının eski Subaru WRT pilotu Chris Atkinson’a teslim ediyor. Katarlı pilot Londra Olimpiyatları hazırlığında olduğundan Avustralyalı genç isme bu yarışta şans veriyor. Citroen Racing müşteri departmanı müdürü Benoit Nogier, “İrlanda Rallisinden beri Chris ile yakın temas halinde idik. Finlandiya için Nasser’in aracı boşta olunca kendisine bu koltuğu önerdik. Kendisi memnuniyet ile teklifimizi kabul etti.” Atkinson’ın yardımcı sürücülüğünü Belçikalı isim Stephane Prevot yapacak.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top