You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > PM Sport Ralli Takımı Körfez Sınavında

PM Sport Ralli Takımı Körfez Sınavında

Türkiye Ralli Şampiyonası’ndaki heyecan dolu zirve mücadelesi bu hafta sonu İzmit’e taşınıyor. KOSDER tarafından düzenlenen ve şampiyonanın 5. ayağı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi, iki gün boyunca büyük çekişmeye sahne olacak.

Dünya devi, Yüksek Tekonoloji Motor Yağları FUCHS’un ana sponsorluğunda; Tırsan Lojistik, Ankutsan ve Fiat Pınarbaşı Otomotiv’in yardımcı sponsorluğunda; Türkiye Ralli Şampiyonası’nda mücadele eden PM Sport Türkiye Ralli Takımı ekipleri; Mehmet Pınarbaşı – Erhan Arıkan ve Mustafa Çakal – Mehmet Köleoğlu, Kocaeli Rallisi öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı.

PM Sport’un Takım Direktörü Mehmet Pınarbaşı; “Boğaziçi Rallisi’nde şanssız bir yarış geçirdik. Bu kez benzeri şanssızlıkları yaşamadan, podyumda yarışı tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Kısa adı KOSDER olan Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen ve Türkiye Ralli Şampiyonası 6. ayağı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 28-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleştiriliyor. 11 yıldır olduğu gibi yine Ford Otosan ana sponsorluğunda Outlet Center İzmit ve Emex Otel katkıları ile organize edilen ralli, 2 gün boyunca büyük mücadelelere sahne olacak. 2 gün boyunca 12 özel etap geçecek ekipler, toplamda 125 kilometresi özel etap olmak üzere 377,67 km. boyunca mücadele edecekler. Emex Otel’in ralli merkezi olarak kullanılacağı yarışa büyük bir katılım bekleniyor.

28 Temmuz Cumartesi günü saat 15:00’de Outlet Center İzmit’ten başlayacak rallinin ilk günü,  Ford, Fiesta ve Otosan etaplarının ardından geçilecek olan Büyükşehir Belediyesi Seyirci Özel Etabı ile son bulacak. Otomobil severler Kocaeli Fuar Merkezi otoparkında özel olarak düzenlenen 2,80 km. uzunluğundaki seyirci özel etabında pilotların performanslarını yakından izleme şansı bulacaklar.

29 Temmuz Pazar sabah 09.30’dan itibaren yeniden direksiyon başına geçecek olan ekipleri, zorlu bir mücadele bekliyor olacak. Sırası ile Fiesta, Ford, Transit ve Otosan etaplarını geçecek olan ekipler Kocaeli Fuar Merkezi otoparkındaki servis alanına gelerek araçlarının bakım ve ikmallerini gerçekleştirecekler. Ardından bu 4 etabı bir kez daha geçerek saat 18.19’den itibaren Outlet Center İzmit´te finiş podyumuna ulaşacaklar.

Top