You are here
Home > WORLD > WRC > Philippe Bugalski Hayata Veda Etti

Philippe Bugalski Hayata Veda Etti

12 Haziran 1963′te doğan Fransız pilot Philippe Bugalski, 10 Ağustos 2012′de ölüm nedeni tam olarak bilinmese de, Fransız haber ajanlarının geçtiği bilgiye göre; ağaçtan düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Philippe Bugalski, uluslararası alandaki ilk başarısını Renault adına Avrupa Ralli Şampiyonası’nı kovaladığı dönemde; 1990 Türkiye Rallisi‘ni kazanarak elde etmiş, 1992 yılında da, o zamanın yenilmez yarış takımı Lancia’ya geçmiş, daha sonra Renault Clio ve Megane Kit Car ile 3 kez Fransa Ralli Şampiyonu olmuştu.

Daha sonra Citroen Sport Takımı’na geçen Bugalski; Katalunya ve Corsica Rallileri’ni kazanmıştı.

Asfaltın profesörlerinden biri olarak gösterilen Bugalski; 1999 yılında İspanya’da koşulan Catalunya Rallisi’nde 2 Çeker Citroen Xsara KitCar’la WRC’lere karşı koymuş ve yarışı kazanmıştı. Bu zaferin ardından, adından daha çok söz ettiren Philippe Bugalski, aynı sezon koşulan Corsica Rallisi’nde de yine Citroen Xsara KitCar’la genel klasman birincisi olmuş ve Catalunya’daki zaferin tesadüf olmadığını göstermişti.

90′ların ortasında Citroen Takımında Jesus Puras ile yarışan Fransız pilot yerel ve ulusal bazda birçokm rallide de başarıya imza atmıştı.

Takımda kendine sürekli bir yer bulmaya çalışsa da yedek pilot olmaktan öteye gidemedi çoğunlukla asfalt rallilerde start aldı ve 2003′te kariyerini noktaladı.

Aktif ralli hayatını sonlandıran Bugalski, Citroen için çalışmaya devam etti. C4 WRC ve DS3 WRC’nin geliştirilmesinde görev yaptı.

Ayrıca kendisi de bir yarış takımı kuran Bugalski, Automeca Ralli Takımı’nın sahibi ve direktörüydü. Yetenekli pilotları takımında yarıştıran Bugalski’nin en son öğrencilerinden biri de Thierry Neuville’di.

Citroen’in WRC’de bugünkü başarılarında hiç şüphesiz Bugalski’nin payı büyük. Kendisini saygı ve sevgiyle anıyoruz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dqtQ5qpM3To&feature=share[/youtube]

Top