You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Samsun’da Saniyelerin Savaşı

Samsun’da Saniyelerin Savaşı

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. ayağı olan 39.Hitit Rallisi’nin ilk günü, Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin liderliği ile sonuçlandı, 1,8 saniye farkla Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi’nin ikinci sırayı elde ettiği ilk gün, üçüncülükte Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez yer aldı. İlk kez ulusal bir ralliye ev sahipliği yapan Samsun’daki bu büyük organizasyon seyirciden de büyük ilgi gördü…

Kısa adı ANOK olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından, Samsun Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (SOYS), Grand De Luxe Amisos Otel, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Mahalli Otomobil Kulübü (SAMOS) katkıları ile organize edilen 39.Hitit Rallisi’nin ilk günü tamamlandı.

24’ü ulusal 3’ü historic olmak üzere 27 ekibin start aldığı organizasyon, Tütün İskelesi’nde yer alan Kurtuluş Yolu sembolik startla başladı. Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Samsun İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başta olmak üzere çok sayıda protokolün katıldığı seramonik start, Samsun yerel kanallarından Kanal 55 tarafından da canlı olarak yayınlandı.

Ekipler sembolik startın ardından; Demirci, Akgöl, Yeralan etaplarını geçtikten sonra şehir merkezinde oluşturulan 2.3 km uzunluğundaki toprak zeminli SOYS Özel Seyirci etabında kozlarını paylaştı. Samsunlu binlerce sporseverin heyecanla izlediği bu etabın ardından, yarışın ilk günü Batıpark Otoparkı’ndaki servis alanında sona erdi.

Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisinin  29:40.8 toplam zamanları ile lider tamamladıkları ilk günü, Pegasus Racing’den İtalyan ekip Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi 1.8 saniye farkla ikinci, yine Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi de 8 saniye farkla üçüncü olarak tamamladı. Zorlu rallinin ilk gününü sınıf 3 lideri Bonus Parkur Racing’den Uğur Soylu-Emir Şahin, Sınıf 5 lideri Pegasus Racing’den Adil Küçüksarı-Gürkal Menderes, Sınıf 6 ve 2 Çeker lideri Castrol Ford Team Türkiye’den Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz, Sınıf 8 lideri Neo Motorsport’tan Tezcan Dalfidan-Eda Özer ve sınıf 9 lideri de Team 47 Motorsports’tan Yıldıray Demircioğlu-Mehmet Köleoğlu oldular. Pegasus Racing’den Simin Bıçakçıoğlu Bayan Pilotlar klasmanında ilk sırada tamamlarken, start alan tüm ekipler ilk günü firesiz bitirmeyi başardı.

26 Ağustos Pazar sabahı saat 09.30’dan itibaren yeniden direksiyon başına geçecek olan ekipler; Demirci, Akgöl, Yeralan etaplarını ikişer kez geçtikten sonra saat 17:00’den itibaren Kurtuluş Yolu’ndaki finiş podyumuna ulaşacaklar.

Top