You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Samsun’daki “ilk” Ralliye Büyük İlgi

Samsun’daki “ilk” Ralliye Büyük İlgi

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. ayağı olan 39.Hitit Rallisi, Pegasus Racing’den Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ekibinin birinciliği ile sonuçlandı. Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin ikinciliği elde ettiği rallide üçüncülüğü Burak Çukurova-Ünal Tezel kazandı. Samsun’da ilk kez düzenlenen başarılı organizasyon, Samsun halkının yoğun ilgisine sahne oldu…

Kısa adı ANOK olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından, Samsun Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (SOYS), Grand De Luxe Amisos Otel, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Mahalli Otomobil Kulübü (SAMOS) katkıları ile organize edilen 39.Hitit Rallisi başarılı organizasyonla geride kaldı.

Yarışın iddialı ekiplerinden Team 47 Motorsports’tan Volkan Işık-Vedat Bostancı start öncesi meydana gelen elektronik arıza nedeni ile start alamazken, Castrol Ford Team Türkiye’den Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez 6.etapta takla atarak yarış dışı kaldı. 24’ü ulusal 3’ü historic olmak üzere 27 ekibin start aldığı organizasyonda ekipler, Demirci, Akgöl, Yeralan ve SOSY Seyirci Özel etaplarında mücadele ettiler.

Skoda Fabia S2000 ile Pegasus Racing’den Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ikilisinin 1:22:47.9 toplam zamanları ile ilk sırada tamamladıkları yarışı, Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Murat Bostancı-Onur Vatansever 1 dakika 21 saniye 5 salise farkla ikinci ve yine Pegasus Racing’den Burak Çukurova-Ünal Tezel de 1 dkika 52 saniye 6 salise farkla üçüncü olarak tamamladı.

Yarışın Sınıf 3 birincisi GP Garage takımından Hakkı Ağaoğlu-Hakan Uçucu, olurken, Sınıf 6 ve 2 Çeker Kupası birinciliğini Castrol Ford Team Türkiye’den Emre Yurdakul-Burak Erdener ikilisi elde etti. Sınıf 8’de geçen yılın Türkiye birincisi Neo Motorsport’tan Tezcan Dalfidan-Eda Özer birinciliğin sahibi olurken, sınıf 9 lideri Team 47 Motorsports’tan Ümitcan Özdemir-Candaş Uzun oldular. Pegasus Racing’den Simin Bıçakçıoğlu Bayan Pilotlar ve Sınıf 5 birinciliğini kazanırken, Genç Pilotlar birincisi Murat Bostancı, Bayan Co-Pilotlar Birincisi Bonus Parkur Racing’den Emire Cantürk, Genç Co-pilotlar Birincisi Kerem Olaç ve En İyi Ankaralı pilot Genpower Rally Team’den Ender Kozlu oldular.

30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık historic rally klasmanında geçen yılın Türkiye Şampiyonu Engin Kap-Başar Yavuz birinciliğin sahibi olurken, Can Eroskay-Doğuş Gökay ikinci ve Kerem Üstünkaya-Özden Yılmaz üçüncü oldular. Historic kategori 3 birincisi Engin Kap olurken, Kategori 2 birinciliğini de Kerem Üstünkaya elde etti.

İki gün süren ve Samsun halkının yoğun ilgisine sahne olan organizasyon; Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başta olmak üzere çok sayıda protokolün

 

Top