You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Demir Berberoğlu Kimdir?

Demir Berberoğlu Kimdir?

1953 Ankara doğumludur. İlköğrenimini Eskişehir’de yaptıktan sonra İstanbul Galatasaray Lisesi ve Ankara Hukuk Fakültesi’nde öğrenimini tamamlamıştır. 1977 yılında Eskişehir’de serbest avukatlığa başlamış ve bu işini halen sürdürmektedir.

1983 yılında DYP Eskişehir Kurucu İl Başkanı sıfatı ile siyasete atılmış, 1995 yılında yapılan genel seçimlerde Eskişehir Milletvekili seçilmiş ve bu görevi sırasında TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanlığı, Adalet ve Anayasa Komisyonu üyeliklerinde bulunmuş, Karadeniz Parlamentosu Başkan Yardımcılığı görevinin yanında Türkiye Rusya Dostluk Grubu Başkanlığı’nı da yürütmüştür.

Otomobil ve Otomobil Sporları’na merakı çocuk yaşlarda başlayan Demir Berberoğlu, yoğun iş hayatından kalan zamanlarının tamamını bu hobisine ayırmaktadır. Yarış hayatına 1971 yılında yapılan Hitit Rallisi’ne katılarak başlamış, o günden bu yana halen aktif olarak otomobil sporları kariyerini başarıyla sürdürmektedir.

Bu başarılar içerisinde bir çok ulusal ve uluslararası birinciliklerinin yanında 2003 Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonluğu, 2004 FIA Historic Rally Şampiyonası- Acropolis Rally Kategori 1 Birinciliği, 2007 Türkiye Historic Rally Şampiyonluğu ve 2010 Türkiye Historic Rally Kategori 1 Şampiyonluğu yer almaktadır.

Halen yaşamını otomobil ve iş hayatı içinde sürdüren Demir Berberoğlu, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Tecrübeli sporcu ve eski milletvekili Demir Berberoğlu, TOSFED 3.Olağan Genel Kurulu öncesinde, resmen adaylığını açıklamış ve 9 Kasım 2012 günü Ankara’da yapılan seçimde federasyon başkanlığını kazandı.

Top