You are here
Home > WORLD > WRC > Hyundai, WRC Hazırlıklarına Başladı

Hyundai, WRC Hazırlıklarına Başladı

Dünya Ralli Şampiyonası’na dönüş kararı alan ve i20 modeli üzerine WRC otomobil geliştirme çalışmalarına başlayan Hyundai Motorsport, somut adımlar atmaya başladı.

Uzun süre Volkswagen Motorsport’un direktörlüğünü yapan ancak WRC’ye giriş karaı aldıktan sonra koltuğunu Jost Capito’ya devreden Kris Nissen, Hyundai’nin WRC operasyonunun başına getirildi.

2013 yılını yoğun bir test programıyla geçirmeye hazırlanan Hyundai Motorsport, 2014 yılında şampiyonada start almayı hedefliyor.

Pilot konusunda da kararını açıklayan takım, Finlilerin son dönem yıldızlarından biri olan Jari Ketomaa üzerinde karar kıldı. Ketomaa, özellikle kendi ülkesinde yapılan WRC yarışlarında dikkat çekici zamanlara imza atmıştı. Bütçe sorunları nedeniyle tüm sezon WRC’de mücadele şansı bulamayan Ketomaa, kendini gösterememekten yakınıyordu. Ketomaa’nın, 2014 sezonuyla birlikte fabrika pilotu olarak start alması muhtemel görünüyor.

Hyundai’nin ilerleyen dönemde, WRC’den emekli olan Petter Solberg’i de takıma dahil edeceği çeşitli ortamlarda dile getiriliyor.

Top