Ege Otomobil Sporları Kulübü’nün gerçekleştirdiği 2012 Oto Slalom ve Ege Kupası’nın ödülleri Karşıyaka Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle kazananlara verildi.
2012 Slalom Kupası’nda ilk üçe giren takımlar ile Ege Kupası genel klasmanın da yer alan sporcular kupalarını Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Kazaz ile Ege Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Şairoğlu’ndan aldı.
Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle bu yıl ilk kez gerçekleştirilen 2012 Oto Slalom Kupası’nın yarışları 26 Şubat, 6 Mayıs, 9 Eylül ve 25 Kasım 2012 tarihlerinde gerçekleştirildi. Karşıyaka Mavi Şehir’de yapılan yarışmalar da 29 sporcu ilk kez start aldı. Slalom Kupası’na 24’ü Takım 22’si ise ferdi olarak toplam 46 sporcu katıldı. Kupanın birincisi Ege Asal Metal Ralli Takımı, ikincisi Ege Asal Metal Ladies Team, üçüncü ise Rottest takımı oldu.
Törende, Ege Bölgesi’nde gerçekleştirilen 4 ayrı yarışta elde edilen puanlar ile Ege Kupası’nı almaya hak kazananlara da ödülleri verildi. Ege Kupası’nda İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim süper kategoride birinci, genel klasmanda üçüncü olarak kupa aldı. Ege Kupası’nın genel klasmanında birinci Orçun Nural, ikinci ise İsmail Cabacı oldu. Slalomda ve Ege Kupası’nda yarışan takım ve ekipleri ile neredeyse tüm kupaları toplayan Mithat Diker, gecenin en mutlu kişisi oldu.
Ege Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Şairoğlu, yarışmalara katkıları nedeniyle Karşıyaka Belediyesi’ne plaket verdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı törende kupayı alan Sosyal Hizmetler Müdürü Ayfer Çalışkan, “Karşıyaka Belediyesi olarak sporun her dalına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Cevat Durak adına plaketi alıyorum. Tüm yarışmacıları kutluyorum” dedi.
Kupaların verilmesinden sonra tüm sporcular Karşıyaka Belediyesi önünde sergilenen MK2 Escort önünde toplu bir hatıra fotoğrafı çektirip, şampanya patlatarak kutlama yaparak geceyi noktaladılar.