You are here
Home > WORLD > ERC > Janner Rallisi’nde Zafer Kopecky’nin

Janner Rallisi’nde Zafer Kopecky’nin

2013-Janner-Rallye-Kopecky22013 yılının ilk rallisi olma özelliğini taşıyan International Jännerrallye’de finişe ilk sırada ulaşan Skoda Motorsport pilotu Jan Kopecky oldu. Çek pilot, geçen yıl da kazandığı bu yarışı bu kez sadece 0,5 sn farklı kazanmayı başardı. Yarışın başından itibaren istikrarlı bir tempoda, liderliği alan Kopecky; 15. özel etapta lastik patlatınca çok zaman kaybetti ve 2. sıraya düştü. Liderliği Bouffier’e kaptıran Kopecky geriye kalan 3 etapta temposunu iyice arttırarak, kaybettiği zamanları geri kazandı ve 0,5 sn farkla yarışa kazanmayı başardı.

Bu yıl çok azı karla etaplarda koşulan International Jännerrallye, asfaltçı pilotların ön plana çıktığı bir yarış oldu. Asfalt ve Monte Carlo Rallisi tecrübesini konuşturan Kronos pilotu Bryan Bouffier, Peugeot 207 S2000 ile yarışı 2. sırada tamamladı.

2013-Janner-Rallye-KopeckyKendi evinde yarışan Raimund Baumschlager, Skoda Fabia S2000 ile daha önceleri kazandığı bu yarışta, bu kez 3.lük kürsüsüne çıktı.

Lastik seçiminin ve ayarın çok önemli olduğu bu yarışta, birçok pilot lastik ve ayar hatası yaptı. Yarışın kaderini belirleyen de bu tercihler oldu.

Çek pilot Vaclav Pech de, bazı hatalarla zaman kaybettiyse de, bazı etaplarda en iyi zamana imza attı. Çek Ralli Şampiyonası’nı düşünerek finişe gelmeyi hedefleyen Pech, Mini S2000 ile 4. sırada yarışı bitirmeyi başardı.

Bir başka Avusturyalı Beppo Harrach da, Mitsbishi Lancer EVO R4 ile S2000’lere karşı iyi mücadele etti ve 5. sırada finişe ulaştı. Harrach, karlı etaplarda çok dikkat çekici zamanlara imza attı.

2013-Janner-Rallye-Kopecky3Yarışın pek konuşulmayan ismi Polonyalı Kajetan Kajetanowicz, Subaru Impreza R4 ile S2000’lere direnmeye çalıştı. Islak asfaltta çok hızlı olamayan Kajetanowicz, bu zor yarışta finiş gördüğü için mutlu olduğunu ifade etti.

Yaşlı kurt Francois Delecour da, yarışın iddialı isimleri arasında gösterilse de, 50 yaşındaki pilot lastik ve ayar hataları yapmaktan uzaktan duramadı. 2. gün bir de lastik patlatan Fransız pilot, 207 S2000 ile 7. sırada ralliyi bitirdi. Bir özel etabın ZK’sına 1 dk erken giren Delecour, co-pilot hatasında 1 dk kaybetti ve ralliyi 5. sırada bitiremedi.

International Jännerrallye’nin 2Çeker Kategorisi Birincisi de Avusturyalı Hannes Danzinger oldu. Danzinger, Renault Clio R3 ile 2Çeker’in en hızlı ismi olmayı başardı.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z38h8_1g2Fo[/youtube]

Top