You are here
Home > WORLD > WRC > Hyundai’den Beklenen Açıklama Sonunda Geldi

Hyundai’den Beklenen Açıklama Sonunda Geldi

Hyundai WRC Michel Nandan2003’de WRC parkurlarına veda eden Hyundai geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı sürpriz açıklama ile geri dönüşü ilan edip i20 WRC konseptini çeşitli fuarlarda sergiledikten sonra sessizliğe gömülmüştü.

Koreli üretici zaman zaman i20 WRC konsepti ile test videolarını paylaşmasına rağmen aracın ve takımın geleceği hakkında belirli bir açıklama yapmamıştı. 11 Ocak günü erken saatlerde yapılan açıklama ile projenin müdürünün ismi basına bildirildi. Kulislerde uzun süre Kris Nissen’in bu göreve geleceği söylenirken, Hyundai Fransız Michel Nandan ile anlaştığını duyurdu. Nandan 1999-2005 arasında Peugeot Sport’da Teknik müdürlük yapmış yetenekli bir isim.

Nandan yaptığı açıklamada, “Hyundai tarafından bu görevin bana verilmesinden dolayı gurur duydum. Her şey ile yolun çok başındayız. 2013 sezonunda aracımızı geliştirip, ekibimizi oluşturup, sürücülerimizi seçmemiz gerekli. Uzun bir yol olduğu şüphesiz ama kazanmak için etaplara çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Hyundai’nin motorsporları birimide Frankfurt yakınlarındaki Alzenau’da hizmete girmesi ile çalışmalara hız verilmesi beklenirken, Hyundia Motor’un başkan yardımcısı Tak Uk Im, “Hyundai olarak WRC’e dönmekten çok heyecanlıyız. Sadece mücadele etmeye değil kazanmak için dönüyoruz.” dedi.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top