You are here
Home > TURKEY > Rallikros > Avitaş Control4 GRC’de

Avitaş Control4 GRC’de

GRC Global Rally Cross SuperCar Lites Series Avitas Control4GRC Global Rally Cross – SuperCar Lites Şampiyonası’nda Avitaş Motorsport tarafından geliştirilen Control4 otomobilleri kullanılacak.

2012 yılında sadece bir kategori üzerinden düzenlenen GRC Global Rally Cross Şampiyonası, 2013 yılı itibariyle artık iki ayrı kategori olarak organize edilecek.

Avitaş Motorsport tarafından Olsberg MSE için GRC Global Rally Cross Şampiyonası’nda yarıştırılmak üzere geliştirilen Control4 otomobilleri, Avitaş’ın İstanbul Kurtköy’deki tesislerinde tamamen Türk mühendis ve tasarımcıları tarafından üretildi.

300 beygir ve 4 çeker olan Avitaş Contol4 yarış otomobilleri, GRC Global Rally Cross – SuperCar Lites Şampiyonası adıyla yarıştırılacak.

GRC Global Rally Cross SuperCar Lites Avitas Control4Değeri 185.000 dolar olan Avitaş Control4, şampiyonada yarışmak isteyen ilk 10 yarışmacıya 20.000 dolar indirimli olarak sunulacak.

GRC Global Rally Cross SuperCar Lites Şampiyonası’nın formatı da organizatörler tarafından açıklandı. Buna göre ekipler, her yarışta; 60 dk serbest antreman yapacak, 30 dk sıralama turu atacak ve ardından gerçek yarışta start alacak.

Yarışlar sonunda genel klasmanda 2 ayrı sıralama oluşturulacak. GRC Global Rally Cross – SuperCar Lites Şampiyonası ve GRC Global Rally Cross – SuperCar Lites Rookies/Çaylak Şampiyonası. Çaylak Klasmanı, bu zamana kadar hiç tam sezon yarışmayan pilotlardan oluşacak ancak çaylak pilotlar her iki klasmanda da yeralabilecek.

GRC Global Rally Cross – SuperCar Lites Şampiyonası ile ilgili çok daha geniş bilgi için tıklayın.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QnQiidJ060A[/youtube]

Top