Peugeot’nun test video ve fotoğraflarını yayınladığı 208 R5’in ardından, Ford da ilk Fiesta R5’in hazır olduğunu açıkladı.
En erken, Haziran ayında etaplara çıkması beklenen Fiesta R5’in, Nisan ayında homologe olması hedeflenmiyor.
Geçtiğimi günlerde, Fiesta R5 M-Sport’un patronu Malcolm Wilson’un oğlu Mathhew Wilson pilotajında WRC2’de yarıştırılacağı açıklanmıştı.
Malcolm Wilson; “Fiesta R5’i bu yılın ortalarından göreceğiz. Hedefimiz Haziran gelmeden otomobili homologe etmek. Testlere önümüzdeki hafta başlıyoruz. WRC ve RRC’den gelen tecrübemizle, ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Hiç şüphem yok ki, bu otomobil de çok başarılı olacak ve M-Sport’un muhteşem işlerinden biri olacak.” dedi.