You are here
Home > WORLD > WRC > Peugeot Pikes Peak’e Geri Dönüyor

Peugeot Pikes Peak’e Geri Dönüyor

Motorsporları alanında farklı yarışlarda mücadele eden Peugeot, efsanevi, zorlu ve uluslararası üne sahip bir yarış olan “Pikes Peak 2013”e katılmaya karar verdi.

Peugeot, 30 Haziran’da ABD’de Colorado Springs’de yapılacak bu yarışı kazanmayı hedefliyor. Peugeot, benzersiz karakterdeki bu yarış için en iyi çözüm ortaklarını bir araya getirdi: Peugeot 208 T16 Pikes Peak, Total, Red Bull, Michelin ve Sébastien Loeb.

Uluslararası pazarlarda artan satışları ve yeni 208’in başarısı ile kendini gösteren Peugeot’nun atağı, başta 205 T16 ve 405 T16 Pikes Peak’ler olmak üzere, “inanılmaz numaralar” döneminde Peugeot’nun başarısına daha önce katkıda bulunan bu efsanevi yarışa katılımıyla doğal uzantısını buluyor.

Peugeot Pikes PeakPikes Peak, Peugeot’nun tarihine damgasını vurmuş olan en iyi yarış.

Tam 100 yıl önce, Peugeot Indianapolis’te otomobil sporlarındaki ilk zaferini kazandı. Peugeot çok sayıda ve çoğunlukla efsanevi yarışlarda sayısız başarıya imza attı. Pikes Peak’te elde edilenler uluslararası otomobil sporları tarihine damga vurdu ve Peugeot’nun genlerine kazındı. 1988’de, Ari Vatanen’in 405 T16 direksiyonundaki zaferi rekorlarla ve efsanevi Climb Dance filmi ile ölümsüzleşti. Peugeot, 1989’da bu defa Amerikalı Robby Unser ile bu yarışı tekrar kazandı.

Pikes Peak, 20 kilometre uzunluğunda, 156 virajdan oluşan ve 2800 m ile zirve noktası 4300 m. arasındaki rakımlarda koşulan, geçen yıldan beri tamamen asfaltlanmış eşsiz bir hillclimb pisti. Uzun ömrü ile de eşsiz: Indianapolis’ten sonra Amerika’nın en eski 2. yarışı. Bütün bunlar, yarışın zorluk dozunu artırıyor ve onu ehlileştirilmesi zor olduğu kadar acımasız kılıyor !

Peugeot’nun “Unlimited” kategorisinde 208 numara ile katıldığı bu yarışta tek bir hedefi var: kazanmak

Zafer için en iyi partnerler

208 T16 Pikes Peak ile zafer arayışında olan Peugeot bu proje etrafında en iyi çözüm ortaklarını bir araya getirdi. Böylece Total, Red Bull, Michelin ve dokuz kez Dünya Ralli şampiyonu olan Sébastien Loeb, gözde pilotunun ilk defa bu yarışa katılmasına izin veren Citroën’in desteği ile Peugeot’nun çağrısına olumlu cevap verdiler.

Tüm oyuncular hazır, geriye sadece zirveye bu tırmanışı sağlayacak olan aracı açıklamak kaldı : 208 T16 Pikes Peak. Otomobil nisan ortasında tüm üstünlüklerini ve sırlarını sergileyecek !

Peugeot atakta

Yeni 208’in ticari başarısı (Şubat 2013 sonunda 300 000 adet üretildi) ile bu dönemde gerçekleşmekte olan 208 GTi’nin basın tanıtımı Peugeot’nun dinamizmini simgeliyor.

Peugeot’nun ticari başarıları sportif başarılarına her zaman eşlik etti. Bu bağlamda, efsanevi, sıra dışı, zorlu, 80’li yılların sonunda Peugeot’nun adını duyurduğu bir yarışı kazanma hedefi doğal olarak yerini buluyor.

Peugeot CEO’su Maxime Picat’ya 3 soru :

1/ Bu Peugeot’nun otomobil yarışlarına geri dönüşü mü?

M.P. : Peugeot otomobil yarışılarını hiçbir zaman bırakmadı. Geliştirdiğimiz 208’in tüm “yarış” versiyonları ile müşteri rekabetindeki yoğun faaliyeti buna kanıt olarak belirtebilirim : 208 T16, 208 R2, 208 Racing Cup, 208 GTi Peugeot Sport. Bu son versiyon ayrıca, 208 GTi’nin lansmanına eşlik eden 208 GTi Racing Experience operasyonu çerçevesinde 24h du Nürburgring’e katılacak. Geçen sene Dayanıklılık programının sona erdiğini açıkladığımızda, Peugeot’nun resmi bir yarışa kapıyı kapamadığını belirtmiştik. Peugeot Sport aralarında Pikes Peak’in de olduğu farklı projeleri bize sundu. Bu olağanüstü olay Marka tarafından izlenen uluslararası büyüme stratejisi içinde yer alıyor ve bize çok heyecanlı ve dinamik göründü.

2/ Neden Pikes Peak yarışlarını seçtiniz ?

M.P. : Pikes Peak yüksek etkiye sahip potansiyeli ile “tek atışlık” ve mevcut bağlamın koşullarına cevap veren bir yarış. Bu zafer projesi arkasında tamamen devreye giren Marka’nın ekiplerinin tamamını bir araya getiren efsanevi bir yarış. Bu ayrıca hata affetmeyen zor ve olağanüstü bir mücadele. Peugeot’nun göze almayı sevdiği türden bir mücadele.

3/ Neden bu yarışa Red Bull ve Sébastien Loeb ile katılıyorsunuz?

M.P. : Sadece tek bir hedefimizi var: zafer ! Bu nedenle bu eşi olmayan yarış için en iyi iş ortakları olan Total, Red Bull, Michelin ve Sébastien Loeb’i seçerek kendi tarafımızdaki tüm üstünlükleri koyduk. Ayrıca olağanüstü bir pilot olan Sébastien Loeb’ün bu yarışta olması PSA Grubu bünyesindeki markaların uyumun sembolü.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aEQGgNL5mpE[/youtube]

Top