You are here
Home > WORLD > JWRC > Murat Bostancı, Acropolis’e Hazır

Murat Bostancı, Acropolis’e Hazır

Murat_Bostanci_2Castrol Ford Team Türkiye, Acropolis Rallisi’nde podyum hedefliyor.

Türkiye’nin lider ralli ekibi Castrol Ford Team Türkiye, 2013 (JWRC) Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan ve toprak etapları Türkiye’ye benzerliği ile dikkat çeken Acropolis Rallisi’nde podyum hedefiyle start alıyor.

Murat_Bostanci_32013 Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nın Türkiye’ye komşu ülkelerde yapılan tek yarışı olan Yunanistan’da koşulacak olan Acropolis Rallisi’nin özel etapları Dünya Ralli Şampiyonasının en zor ve kırıcı özel etapları olarak biliniyor. Castrol Ford Team Türkiye’nin Junior WRC’deki ekibi Murat Bostancı ve Onur Vatansever ikilisi, bu zorlu yarışa podyum hedefiyle gidiyor.

Acropolis Rallisi’nin Dünya Ralli Şampiyonasındaki diğer rallilerden en büyük farkı gece başlaması ve biri 47 diğeri 26 km olan iki uzun özel etabının gece koşuluyor olması. Bu iki zorlu etap bu rallinin kazananını belirleyecek nitelikte etaplar olarak göze çarpıyor.

Castrol Ford Team Türkiye gece etaplarının ve Türkiye’ye benzer toprak etapların öneminden dolayı özellikle Türkiye’de de gece etapları koşulmadığı için karanlık havada Kocaeli, Işıktepe mevkiinde özel testler gerçekleştirdi.

Murat_Bostanci_1Serdar Bostancı: “Motivasyonumuz ve hazırlığımız tam”

Türkiye’deki şampiyonada elde edilen başarılı sonuçlar sayesinde Yunanistan’a yüksek motivasyonla gittiklerini ve özel gece etapları için çalıştıklarını ifade eden Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Castrol Ford Team Türkiye’nin JWRC pilotları Murat Bostancı ve Onur Vatansever’in bu rallideki hedefi ilk üç içerisinde yer almak ve JWRC şampiyonasındaki iddiamızı devam ettirmek.” Şeklinde konuştu.

Top