You are here
Home > WORLD > WRC > Skoda, R5 Hazırlığı Yapıyor

Skoda, R5 Hazırlığı Yapıyor

Skoda Fabia S2000Skoda Fabia Super2000 ile dört senedir katıldığı bütün şampiyonları domine eden Skoda Motorsport, Volkswagen grubunun WRC’ye girmesi ile fabrika takımını küçülterek, RRC ve R5 araçlar için çalışmaları durdurduğunu sezon başında açıklamıştı.

Hafta başında Skoda’nın Çek Cumhuriyeti Fabrikası’nın bulunduğu Mlada Boleslav yakınlarında Alman sitesi Rallye Magazin’e testte yakalanan Fabia’nın üzerinde atmosferik besleme motor yerine 1.6 lt turbo beslemeli motor olduğu iddia ediliyor. İlk bakışta kaputta ki yeni dizayn farkı göze çarpan test aracında, bariz biçimdeki ses farkı da aracın turbo olduğunu doğrular nitelikte olduğu belirtildi.

RalliTürk olarak ulaştığımız Skoda Motorsport Yetkilileri konu hakkında resmi açıklama yapmaktan çekinse de, takımın 2015 ve sonrasında WRC’lerin yerine geçmesi düşünülen R5’ler için bir hazırlıkta olduğunu doğruladı.

Bu doğrultuda en önemli ünite olan motoru geliştirmeye başlandığı söylenirken, fabrikanın yıl sonunda resmi bir açıklama ile planlarını açıklaması beklendiği de söylendi.

Aykut Bilir

Top