You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > TOSFED’ten İptal Kararı

TOSFED’ten İptal Kararı

TOSFEDBÜLTEN 2013/06

Tüm Kulüplerimiz, Takımlarımız, Yarışmacılarımız ve Görevlilerimizin dikkatine

1) TÜRKİYE TIRMANMA ŞAMPİYONASI ve TOSFED RALLİ KUPASI

Organizatör lisanslı kulüplerimizden Başkent Otomobil Off-Road ve Motorsporları (BOOS) Kulübü 27 Mayıs 2013 tarihinde federasyonumuza yaptığı yazılı başvuruda,  ‘TOSFED yönetim kurulunun  toplu istifasının sporumuzda ciddi otorite boşluğuna sebep olduğu’ gerekçesiyle, 2013 TOSFED Ulusal Yarışma Takvimi içinde yer alan Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın altıncı ayak  (15-16 Haziran) ve TOSFED Ralli Kupası’nın dördüncü ayak (22-23 Haziran) yarışmalarını; 4 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel kurul’dan sonra yapmak istediğini belirtmiştir.

BOOS Kulübü’nün ilgili yazısında bahsettiği şekilde, sporumuzda bir otorite boşluğunun bulunması söz konusu değildir. Nitekim yazıda bahsedilen istifaların yaşandığı 22 Mayıs tarihinden bu yana pist, tırmanma ve off-road branşlarında üç adet ulusal yarışma, organizatör kulüplerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.

Bu nedenle federasyonun 2013 yılı faaliyet takvimi içinde yer alan ve BOOS kulübünün sene başında organize etmeyi taahhüt ettiği ulusal tırmanma ve TOSFED Ralli Kupası yarışlarının, öngörülen tarihlerde yapılamaması için herhangi bir gerekçe bulunmamaktadır.

Nitekim Türkiye’deki tüm ulusal ve mahalli yarışmalarda geçerli olan FIA Uluslararası Spor Yasası’nın 60. Maddesinde de, ‘Bir yarışma veya yarışmanın bölümleri, yarışma yönetmeliklerinde erteleme veya iptal etme hükümleri bulunmadıkça ya da mücbir sebepler (fors majör) ve güvenlik nedenleriyle spor komiserleri tarafından erteleme kararı alınmadıkça (Bak Madde 141), ertelenemez veya iptal edilemez.’ denmektedir.

Bu yarışların yapılmaması durumunda, 2013 Yarışma Genel Kuralları Madde 6’nın son paragrafına göre ‘TOSFED ilgili yarışmaların organizasyonu başka bir kulübe verilebileceği gibi, bu yarışları federasyon olarak yapmaya veya söz konusu yarışları şampiyona takviminden çıkarmaya da karar verebileceği’ ilgili kulübe 30 Mayıs 2013 tarihinde bildirilmiş; ancak BOOS kulübünden bu hususla ilgili herhangi bir yazılı cevap alınamamıştır.

Tüm bu nedenlerden ötürü TOSFED Yönetim Kurulu, BOOS Kulübü tarafından düzenlenmesi gereken Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın altıncı ayak yarışı ile TOSFED Ralli Kupası’nın dördüncü ayak yarışmalarını iptal ederek ilgili şampiyonaların takviminden çıkarmıştır.

Saygılarımızla,

TOSFED Yönetim Kurulu

Ulusal Yarışma Takvimi – 12.06.2013

Top