You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Bursa’da Zaferin Adı Yağız Avcı

Bursa’da Zaferin Adı Yağız Avcı

YBR2013-YagizAvciCastrol Ford Team Türkiye’den Yağız Avcı/Bahadır Gücenmez ekibi Oyak-Renault 38.Yeşil Bursa Rallisi’ni kazanarak, 2013 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda liderliğe yükseldi…

2013 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3.ayağı olan Oyak-Renault 38.Yeşil Bursa Rallisi Castrol Ford Team Türkiye’den Yağız AVCI/Bahadır GÜCENMEZ ekibinin liderliği ile sonuçlandı. 25 ulusal, 4 historic ve 12 mahalli olmak üzere toplamda 41 ekibin start aldığı organizasyon, kısa adı BOSSEK olan Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından Oyak-Renault ana sponsorluğunda, Technospray, Crowne Plaza Bursa, Teknomak2000 ve Bursa Büyükşehir Belediyesi katkıları ile gerçekleştirildi. Avcı/Gücenmez ikilisinin 17.7 saniye ardından takım arkadaşları Murat Bostancı/Onur Vatansever ikilisi Ford Fiesta S2000 ile ikinciliği kazanırken, genel klasman üçüncülüğünü de Pegasus Racing’den Fatih Kara/Güray Karacar ikilisi elde etti.

YBR2013-MuratBostanciBu yıl 38. kez düzenlenen organizasyon, 06 Temmuz Cumartesi günü Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları önünden verilen seremonik startın ardından, Kültürpark içerisinde oluşturulan ve seyircinin yoğun ilgi altında koşulan Bursa Büyükşehir Belediyesi seyirci özel etabı ile başladı.

Pazar sabahı 07.30’da tekrar direksiyon başına geçen ekipler, yarışın ikinci gününde Tuzaklı, Soğukpınar ve Kirazlı özel etaplarını üçer kez geçerek saat Crowne Plaza Bursa önündeki finiş podyumuna ulaşmak için ter döktüler. 25 ekipten 15’inin tamamlayabildiği zorlu mücadele sonunda Burak Çukurova/Ünal Tezel ikilisi 3’te 3 yaparak bir kez daha Sınıf 3 birinciliğine ulaşarak Sınıf Birinciliği’ndeki liderliğini sürdürdü. Sınıf 5’te Pegasus Racing adına Fiat Punto S1600 ile yarışan Kuvvet Erim/Burak Koçoğlu birinciliği elde ederken, Castrol Ford Team Türkiye’den Orhan Avcıoğlu/Burçin Korkmaz Sınıf 6 ve İki Çeker klasmanı birinciliklerinin sahibi oldu. Sınıf 8’i Ford Fiesta ST ile Eytan Halfon/Sedat Bostancı ikilisi zirvede tamamlarken, “En İyi Genç Pilot” Castrol Ford Team Türkiye’denMurat Bostancı, “En İyi Genç Co-Pilot” Team 47 Motorsports’tan Ümitcan Özdemir ile yarışan Gökay Gökşen, “En İyi Bayan Co-Pilot” da Bonus Unifree Parkur Racing’den Burcu Burkut Erenkul ile yarışan Şeyma Yağız oldular.

YBR2013-FatihKara30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık historic rally klasmanında, son 2 yılın Türkiye Historic Rally Şampiyonu Engin Kap/Başar Yavuz ekibi bir kez daha zirvede yer alarak şampiyona liderliğini sürdürdü. Bu klasmanda ikinciliği 1976 model Ford Escort MK2 ile Kerem Üstünkaya/Özden Yılmaz elde ederken, Ford Fiesta MK1 ile Kemal Gamgam/Orkun Demir üçüncülüğü elde etti. Historic Kategori 2’de Engin Kap/Başar Yavuz birinciliği, Kerem Üstünkaya/Özden Yılmaz ikinciliği ve Haydar Güçlü/Hakan Kanca üçüncülüğü kazandı.

Servis alanı olarak, FSM Bulvarı’nda yer alan Nilüfer Belediyesi konser alanının kullanıldığı organizasyonun mahalli klasmanı, Ford Fiesta ST ile yarışan Alptekin Işıkalp/Ahmet Kaya ikilisinin liderliği ile sonuçlandı. Aynı zamanda Kategori 3 birincisi olan Işıkalp/Kaya’nın ardından Alper Akgün/Serkan Okan Fiat Palio ile ikinciliği ve Kategori 1 birinciliğini elde ederken, Fiat Palio KitCar ile Bora Çantepe/Soner Çevik üçüncülüğü ve Kategori 2 birinciliğini kazandı.

YBR2013-PodyumTürkiye Ralli Şampiyonası’na, 17-18 Ağustos tarihlerinde Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından organize edilecek olan Hitit Rallisi ile devam edecek.

Top