You are here
Home > TURKEY > Rallikros > Control4 Sahnede

Control4 Sahnede

Avitas Control4 GRCControl4, Global Rallikros Şampiyonası GRC’de yeni açılan Supercar Lites kategorisindeki ilk yarışına yarın çıkıyor.

Avitaş Motorsport tarafından tamamen Türkiye’de tasarlanan, tüm iç-dış trim parçaları, süspansiyon geometrisi, mühendisliği ve sayısız testlerle geliştirme çalışmaları  Türkiye’de yapılan Control4, Global Rallikros Şampiyonası’nın 4. ayağı olan New Hampshire Motor Speedway ‘de ilk sınavına çıkıyor.

Hepsi birbiri ile aynı olan 10 adet Control4’ün toplu olarak start alacağı mücadelede, hem izleyiciler, hem de pilotlar heyecanlı anlar yaşayacak.

Avitas Control4 GRC Halid AvdagicSuperCar olarak bilinen 650HP gücündeki dört çeker turbo beslemeli otomobillerden en büyük farkı olan ve atmosferik yapıda bir makine ile tasarlanan Control4, SuperCar Lites kategorisinde yarışacak.

Ford Duratec 2,4 lt (mountune) makinesinden aldığı 320 beygir gücünü yine dört çeker olarak zemine aktaran Control4; Sadev 6 ileri sıralı şanzımanı, Alcon marka 4 pistonlu kaliperleri ve 330 mm çapındaki disk frenleri, Ohlins TTX progresif ve ayarlı süspansiyonu ile kullanıcılarına üst seviye sürüş performansı yaşatacak.

Control4’ü Amerika’daki ilk yarışında, Türk bir pilot; Avitaş Motorsport’un Direktörü ve Türkiye Ralli Şampiyonası’nda uzun yıllar hem pilot hem de co-pilot olarak yarışmış, camiada hem sporcu hem de kulüp yöneticisi kimliğiyle de tanınan Halid Avdagiç kullanacak.

Top