You are here
Home > WORLD > WRC > Hanninen, Hyundai’yle WRC’ye Dönüyor

Hanninen, Hyundai’yle WRC’ye Dönüyor

Juho Hanninen Hyundai i20 WRCAlmanya’daki yeni motor sporları merkezinin kapılarını geçtiğimiz günlerde basına açan Hyundai, sonunda basına dağıtılan test görüntülerinin ardındaki ismi açıkladı.

Güney Koreli otomotiv devi, 2010 IRC, 2011 SWRC, 2012 ERC Şampiyonu Finli pilot Juho Hanninen ile aracın geliştirilmesi ve 2014 ve 2015 WRC sezonunda opsiyonlu olarak anlaştıklarını açıkladı.

Önlerinde planlanmış altı aylık yoğun bir test programı olduğunu açıklayan takım patronu Michel Nandan, “Juho’nun tecrübesi Hyunda i20 WRC için çok önemli. Kendisi ilk testten itibaren inanılmaz geri dönüşleri ile bizi memnun etti.” dedi.

İkinci bir test pilotu olup olmayacağı sorusuna ise, “Özel yetenekleri olan farklı sürücüler ile geri bildirimlerde çeşitlilik yapmayı planlıyoruz. Sürpriz isimler olabilir elbette. Biraz daha sabretmeniz gerecek.” dedi.

Juho Hanninen HyundaiSezona Ford Fiesta RS WRC ile Monte Carlo ve İsveç Rallileri başlayan ve önümüzdeki ay Finlandiya Rallisi’nde start olacak olan Hanninen ise, “Bir fabrika takımı ile doğrudan çalışmak benim için büyük bir heyecan ve mücadele olacak. Hyundai i20 WRC ile ilk testim benim için oldukça pozitif geçti. Takımın kısa sürede yaptığı çalışmadan çok etkilendim. Tabi ki yapılacak çok iş var. Önümüzdeki altı ay çok yoğun olacak. Monte Carlo Rallisinde en güçlü halimiz ile hazır olacağız.” dedi.

AYKUT BİLİR

Top