You are here
Home > TURKEY > Rallikros > Control 4 Global Rally Cross’ta

Control 4 Global Rally Cross’ta

Avitas Control4 GRC Halid AvdagicAvitaş Motorsport’un bugüne kadar tasarlayıp ürettiği dördüncü özgün yarış otomobili projesi olan Control 4, Global Rally Cross serisindeki mücadelesini sürdürüyor… Olsbergs MSE ile yürütülen ortak çalışmalar sayesinde Amerika merkezli GRC (Global Rally Cross) ile yapılan anlaşma çerçevesinde, sadece Control 4 yarış otomobillerinin yarışacağı GRC Lites serisi oluşturuldu.

Bugün itibariyle 18 adet yarış otomobil üretmiş olan Avitaş Motorsport, sahip olduğu entelektüel sermayesi ile dünya arenasına rekabetçi ve özgün yarış otomobilleri üretmeye odaklanmış durumda.

Serinin ilk yarışı 11 Temmuz 2013’te Amerika’nın New Hampshire eyaletindeki New Hampshire Motor Speedway Nascar pisti içinde hazırlanan yarı asfalt, yarı toprak rallikros pistinde yapıldı. Avitaş Motorsportadına 4 kapı numaralı Control 4 ile Halid AVDAGİÇ de start aldı.

Serinin bundan sonraki yarışları 20 Temmuz’da Bristol ve 04 Ağustos’da Los Angeles’te düzenlenecek X-Games’te yapılacak.

Konstrüksiyonu tubuler yapıda olan Control 4’ün iç/dış kaportası yüksek dayanımlı kompozit plastikten üretilmiş. Dört çeker altyapısına, atmosferik 320 BHP güç üreten motora ve 6 ileri sıralı şanzımana sahip olan Control 4, tüm geometrik ayarlara imkan sağlayan alt yapısı ile sürücüye dost bir yarış otomobili.

Avitaş Motorsport’un bundan sonra ki hedefi ise Kuzey Avrupa Rallikros serilerinde SuperCar Lites şampiyonalarını oluşturmak.

GRC yarışları için www.global-rallycross.com web sayfasını takip edebilirsiniz.

Top