You are here
Home > TURKEY > Rallikros > Control 4’ler Global RallyCross ile Atlanta’da Yarıştı

Control 4’ler Global RallyCross ile Atlanta’da Yarıştı

Control 4 GRC LitesAvitaş Motorsport’un Control 4 yarış otomobilleri GRC Global RallyCross yarış serisi ile Amerika’nın dört bir tarafında yarışmaya devam ediyor. İlk yarış Amerika’nın kuzey doğusunda New Hampshire’da, ikinci yarış doğuda Bristol’de, üçüncü yarış X Games ile Amerika’nın batı yakasında Los Angeles’te ve dördüncü yarış ise 10 Ağustos’ta doğu yakasında Atlanta Motor Speedway’de organize edildi.

Sadece Control 4 yarış otomobillerinin yarıştığı GRC Lites serisinde bugüne kadar İsveç, Finlandiya, Litvanya, Amerika ve Türk uyruklu pilotlar yarıştı. Pilotların en genci 15 yaşındaki Mitchell DEJONG, en yaşlısı ise 4 kapı numaralı Control 4’ün pilotu 44 yaşındaki Halid AVDAGİÇ oldu. GRC Lites serisi, Avrupa Ralli Kros Şampiyonası’nda S1600 klasmanında mücadele eden Avrupalı genç pilotların yoğun mücadelesine sahne olurken, dünya ralli şampiyonu Marcus GRONHOLM’ün öğrencisi olan Joni WIMAN, OlsbergsMSE sahibi Andreas ERIKSSON’un büyük oğlu ve öğrencisi olan Kevin ERIKSSON ile Red-Bull tarafından desteklenen en genç otomobil sporları sporcusu Mitchell DEJONG dikkat çekiyor.

Halid Avdagic Control 4 GRC LitesAtlanta yarışı 10 Ağustos sabahı antrenman ve sıralama turları ile başladı, ardından Heat sıralama yarışları ile finale katılacak ilk dört pilot belli oldu. LCQ (Last Chance Qualifer) yarışı ile de finale katılacak son iki pilot seçildi.

Final altı yarışmacının çok çekişmeli mücadelesine sahne oldu. İlk üç sıra çok sık el değiştirdi. Atlanta yarışlarının finalinde genel klasman şu şekilde oluştu:

1. Joni WIMAN, Finlandiya
2. Mitchell DEJONG, ABD
3. Sebastian ERIKSSON, İsveç

GRC Lites serisinin bu yılki 5. yarışı Eylül ayında Amerika’nın doğu yakasında

Nascar’ın kalbi Charlotte’ta, 6. ve son yarış ise geçen sene Control 4 yarış otomobillerinin dünya lansmanının yapıldığı Las Vegas’ta düzenlenecek.

Avitaş Motorsport’un dünya ölçeğinde kabul gören özgün yarış otomobili projeleri, firmanın ARGE departmanında dijital ortamda tasarlanıp test edildikten sonra yine aynı şekilde firmanın tesislerinde baştan sona kadar seri olarak üretilmekte. Konstrüksiyonu tubuler yapıda olan Control 4’ün iç/dış kaportası yüksek dayanımlı Kompozit Plastik’ten üretilmiş. Dört çeker altyapısına, atmosferik 320 BHP güç üreten motora ve 6 ileri sıralı şanzımana sahip olan Control 4, tüm geometrik ayarlara imkan sağlayan alt yapısı ile sürücüye dost bir yarış otomobili.

GRC yarışlarını www.global-rallycross.com web sayfasından takip edebilirsiniz.

Top