You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Alkanlar Metal Ekibi Armutlu Rallisi’nde Şanssızdı

Alkanlar Metal Ekibi Armutlu Rallisi’nde Şanssızdı

cetinkaya-tezekenTOSFED Ralli Kupası’nın dördüncü ayağı olan Armutlu Rallisi, 31 Ağustos-01 Eylül tarihlerinde Yalova Armutlu’da organize edildi.

Yarış, kısa adı BOSSEK olan Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından Armutlu Belediyesinin desteği ile düzenlendi ve 21 ekibin start aldığı yarışta 17 ekip yarışı noktaladı.

Alkanlar Metal – Lazer ana sponsorluğunda Tosfed Ralli Kupası’nı kovalayan Kemal Çetinkaya – Tolga Tezeken ekibi de, start aldığı yarıştan yüksek puan almayı hedeflemişti ancak ikinci etapta arka fren merkezindeki problemden dolayı tüm fren hidroliğinin boşalması sebebiyle frenlerinin tamamını kaybeden ikili, frensiz bir şekilde ikinci etabın büyük bir kısmı ile beraber üçüncü etabı da geçerek servise ulaştılar. Araçları serviste tamir edilen ekip kategorilerinde son sıraya kadar gerilediler. Kalan altı etapta tempoyu düşürmeden devam ederek dördüncü sıraya kadar tırmandılar ve yarışı bu sırada tamamlamayı başardılar.

Armutlu Rallisi’nin ardından Tosfed Ralli Kupası’nın bir sonraki ayağı bir hafta ara ile 7-8 Eylül tarihleri arasında Türkiye Ralli Şampiyonası’na da puan veren Ford Otosan Kocaeli Rallisi ile devam edecek.

Alkanlarlazer.com.tr

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S2xGuFTuHIY[/youtube]

Top