You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Burcu’nun Hedefi Liderliği Korumak

Burcu’nun Hedefi Liderliği Korumak

Burcu Burkut2012 Türkiye Sınıf 8 Birincisi Burcu Burkut Erenkul, 7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde liderlik koltuğunda start alıyor.

Türkiye Ralli Şampiyonası uzun bir aranın ardından sezonun 4. yarışı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi ile devam ediyor. Şampiyonanın ilk toprak yarışı olan
Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 98 kilometresi özel etap olmak üzere, toplam 256,92 kilometreden oluşuyor.

2012’ de erkek rakiplerini geride bırakarak Türkiye Sınıf 8 Birinciliği’nin sahibi olan
Burcu Burkut Erenkul, co-pilotu Şeyma Yağız ile birlikte Bonus Unifree Parkur Racing adına yarışacak. Şampiyonanın en genç bayan ekibini oluşturan Burcu ve Şeyma ikilisi, Aydoğanlar Otomotiv, Liqui Moly, Unifree Dutyfree, Sonax, Technospray, Ponapack ve İstanbul Aydın Üniversitesi sponsorluğunda Ford Fiesta ST otomobilleriyle bu zorlu mücadelede ter dökecek.

HEDEF BİRİNCİLİK

Rakiplerine göre daha güçsüz bir otomobille mücadele ettikleri, otomobil güçlerinin önemsenmediği bayan pilotlar kategorisinde lider olan Burcu – Şeyma ikilisinin hedefi, bu liderliği sürdürmek. Denk otomobillerin yarıştığı Sınıf 8 kategorisinde de erkek rakiplerine karşı ikinci sırada olan ekip, Sınıf 8 kategorisinde de mücadeleye ortak olup bir üst sıraya çıkmayı hedefliyor.

Burcu_Burkut_Erenkul (2)Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 7 Eylül Cumartesi günü saat 17:00’da İzmit Outlet Center’dan verilecek sembolik start ile başlayacak. Saatler 17:28’i gösterdiğinde ise 45 ekip, Kocaeli Fuar Merkezi otoparkındaki seyirci özel etabı için direksiyon başına geçecek. Ekipler Pazar sabahı 08:30’dan itibaren Fiesta, Ford, Transit ve Otosan etaplarını 2’şer kez geçerek, Outlet Center’da 17:00’da gerçekleştirilecek olan finiş seremonisine ulaşacak.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın, bir sonraki durağı özlenen İstanbul yarışlarından olan Bosphorus Rally olacak. 28-29 Eylül tarihlerinde, İstanbul Pendik’ten start alacak olan Avrupa Ralli Kupası’nın da bir ayağı olan 42. Boğaziçi Rallisi, Şampiyona’nın en yüksek kat sayılı yarışı olması sebebiyle büyük önem taşıyor.

Top