You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Bonus Parkur Podyumu Domine Etti

Bonus Parkur Podyumu Domine Etti

BPR-UgurSoyluTürkiye Ralli Şampiyonası’nın dördüncü yarışı olan Kocaeli Rallisi’nde 4 ekiple mücadele eden Bonus Unifree Parkur Racing, zorlu yarıştan 5 birincilik ve 3 ikincilik ile ayrıldı…

Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 04-05 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın da dördüncü yarışı olan rallide 43 ekip, 9 özel etapta mücadele etti… Ralliye ulusal ve historic klasmanında toplam 4 ekiple katılan Bonus, Unifree Dutyfree ve Technospray desteğinde yarışan Bonus Unifree Parkur Racing takımı, 5 birincilik ve 3 ikincilikle büyük bir başarıya daha imza attı.

BPR-EnginKapEvo Bilgi Teknolojileri desteğinde Mitsubishi Lancer Evo 9 ile mücadele eden Uğur Soylu/Emir Şahin ekibi, yarışı genel klasman dördüncüsü ve sınıf 3 ikincisi olarak tamamladı. Soylu/Şahin ikilisi bu yarışın ardından Türkiye Ralli Şampiyonası Sınıf 3 Birinciliği’nde 8 puan farkla ikinciliğini sürdürdü.

Takımın genç ekibi Burcu Burkut Erenkul/Şeyma Yağız da, Aydoğanlar Otomotiv, Liqui Moly ve Sonax desteğiyle Bayan Pilotlar ve Bayan Co-Pilotlar Birinciliği haricinde Sınıf 8 birinciliğini kazandılar.

BPR-BurcuBurkutErenkul30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık olan historic klasmanında da Parkur Historic’ten son 2 yılın Türkiye Şampiyonu Engin Kap/Başar Yavuz bir kez daha birinci olurken, aynı zamanda historic kategori 2 birinciliğini de kazandı. Benzer bir Ford Escort MK II ile mücadele eden Kerem Üstünkaya/Özden Yılmaz da hem genel klasman hem de historic kategori 2 ikinciliğinin sahibi oldu.

Bonus Unifree Parkur Racing, Türkiye Ralli Şampiyonası’na 28-29 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek Uluslararası Boğaziçi Rallisi ile devam edecek.

Top