You are here
Home > WORLD > WRC > Citreon DS3 R5 Sona Yaklaşıyor

Citreon DS3 R5 Sona Yaklaşıyor

DS3 R5 MeekePSA grubunun Peugeot 208 T16’dan sonra ikinci R5 sınıfı aracı olmaya hazırlanan Citroen DS3 R5 son testlerinin ardından final haline oldukça yaklaştı.

Fransa’da geçtiğimiz günlerde yapılan testlerde araç Citroen WRT pilotu Dani Sordo’ya emanet edilirken önemli kilometreler kaydedildi.

DS3 R5’in gelişiminden sorumlu olan Alexis Avril, “Dani, DS3 WRC’yi de geliştiren bir isim olduğundan bize çok önemli datalar verdi.” dedi.

Avril ayrıca aracın son durumu hakkında ise, “DS3 R5’de her zamanki Citroen Sport titizliği ile yaklaşıyoruz. Bu aracın en büyük özelliği motoru. Fiesta’nın homologe edilen motorundan çok daha güçlü bir durumdayız ki bu henüz 1.0 versiyonu. Kasım ayında homologe edeceğimiz versiyonu 2.0 çok daha güçlü ve performanslı olacak.” dedi.

Citroen DS3 R5 MeekeHerkesin en çok merak ettiği konu olan ikiz kardeşi 208 T16 ile farklarına gelince Avril, “En bariz fark DS3’ün dingil aralığının daha kısa olmasından ötürü daha agresif olması. Viraj kabiliyetimiz daha yüksek ama her sürüşe uygun.” dedi.

Avril şüphesiz verdiği en önemli haber ise DS3 R5’in WRC’nin en önemli ayaklarından İspanya Rallisinde start alacak olması idi.

Aykut Bilir

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=63gLV2mtYdE[/youtube]

Top