You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > En Büyük Ralli Bu Haftasonu

En Büyük Ralli Bu Haftasonu

27-29 Eylül tarihlerinde İstanbul bir kez daha motorsporlarına doyacak…
Yagiz Avci
Türkiye’nin en eski ve en köklü motorsporları organizasyonlarından biri olan Uluslararası Boğaziçi Rallisi, haftasonunda Pendik’te start alacak. İstanbul’un Anadolu yakasındaki ve Kocaeli il sınırları içerisindeki toprak etaplarda koşulacak olan Boğaziçi Rallisi Servis Alanı ve Ralli Merkezi bu sene yine Pendik bölgesinde kurulacak olup Start ve Finish seramonileri de Pendik Parkı Atatürk heykeli önünde gerçekleştirilecek.

Hayli zorlu ve hızlı 12 özel etaptan oluşan ve ‘yarış içinde yarış’ barındıran Boğaziçi Rallisi kapsamında, 6 ayrı yarış koşulacak. FIA Avrupa Ralli Kupası’na puan veren Uluslararası Boğaziçi Rallisi, Türkiye Ralli Şampiyonası’na puan veren Ulusal Boğaziçi Rallisi, Şampiyonanın bir ayağı Historic Rally 1. Yarış, Şampiyonanın diğer ayağı Historic Rally 2. Yarış, Kupanın bir ayağı TOSFED Ralli Kupası 1. Yarış, Kupanın diğer ayağı TOSFED Ralli Kupası 2. Yarış. Aynı anda yürütülecek olan bu altı farklı organizasyonu tanımlamak için de farklı renkler kullanılacak.

egerallisi-fatihkaraBoğaziçi Rallisi, TOSFED Başkanı Metin Çeker ve yeni yönetim için de büyük önem taşıyor. Başkan Çeker yaptığı açıklamada“Federasyon Başkanı göreve geldikten sonra 3 ay içinde organize edilmek durumunda kalınan bu yarış ile ilgili olarak özellikle destek taleplerine gelen olumlu yanıtlardan çok mutluyuz. TOFAŞ, SERENAS, TOSHIBA ve POWER Group´a bu rallide bize destek verdikleri için, ev sahipliğini üstlenen Pendik Belediyesi’nin katkıları için de çok özel teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız Dr.Kenan Şahin özellikle bu organizasyonumuza çok önem vererek her an yanımızda olduğunu hissettirdi. Pendik ilçesi artık geleneksel hale gelen ralli ile buluşturuyor. Aynı zamanda 5 kıtadan 62 sanatçının katıldığı “9. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması” ile birlikte organize edilecek olan Rallinin start ve finişine tüm Pendiklileri davet ediyoruz” dedi.

Murat Bostanci42. Boğaziçi Rallisi’nin ertelenmesi sonucunda ERC Hırvatistan Rallisi ile aynı tarihe rastlaması uluslararası katılımı oldukça etkiledi. Buna ragmen Boğaziçi Rallisi’nin nefes kesecek bir mücadeleye sahne olacağını söyleyebiliriz. Yarışı seyretmek isteyenler için Seyirci Bilgileri de web sitesinde yer alıyor.

Yarışla ilgili tüm belge ve dökümanlara www.bogazicirallisi.com web sitesinden  ulaşılabiliyor.

KAYIT LİSTESİ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IAm1Ruv4318[/youtube]

Top