You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Burak Çukurova Boğaziçi Rallisi’ni Değerlendirdi

Burak Çukurova Boğaziçi Rallisi’ni Değerlendirdi

Burak Cukurova“Sezonun 5. yarışı olan ERC Bosphorus Rallisi bizim için önemli yarışlardan biriydi. İlk 4 yarışta hiçbir sorun yaşamadıgımız takımımızla; 5. yarışımız, aynı zamanda da 1.4 katsayı oldugu için önemi fazla olan bir yarıştı. Yarışa hızlı bir tempoda başlamak istiyorduk. Shakedown gayet iyi geçmişti. Cumartesi sabahı ilk etap Kadıllı, bizim açımızdan 1-2 ufak hatanın dışında sorunsuz geçti ve Super2000’lerin çok yakınında 5. zamanı yaptık ve bu bize moral verdi açıkçası. Daha sonra 2. etap olan Göçbeyli’de maalesef etabın ortalarında turbo hortumu patladı ve biz etabı yaklasık 2.5 dakika kayıpla tamamlayabildik. Daha sonra Ulupelit’i de o şekilde geçmek zorunda kaldığımız için ilave 1 dakika daha kaybettik ve ilk loop’u bu şekilde tamamladık.

Daha sonra ikinci loop’ta Kadıllı etabında yine iyi bir zaman yaptık fakat şanssızlık yakamızı yine bırakmadı ve Göçbeyli’nin ikinci geçişinde bu kez manifoltumuz patladı ve bu kez de turboyu kaybettik. Durum böyle olunca diğer etaplarda ilave bir 3 dakika daha kaybederek, ilk günü tamamladık.

Fakat 45 dakikalık serviste Komiserler Kurulu bize ve Murat Bostancı’ya 500 Euro ve 2 dakika zaman cezası vereceklerini söyledi. Sebep; ise Kadıllı etabının 2. geçişinde Ruki Tahko’nun yaptığı kaza sonucu co-pilotunun göstermiş olduğu SOS uyarısını görmememizmiş. Sonuçta beni tanıyan tanır, fakat gerçekten 150 km ile arabayı yolda tutmaya çalıstığınız bir noktada küçük bir A4 kağıda yazılı yazıyı görmemizin söz konusu olmadı. Maalesef kurul bize inanmadı ve cezayı kesti. Açıkçası nasıl itiraz edeceğimi sorduğumda ise maalesef 12.000 Euro gibi yüksek bir rakam ödeyip, Türkiye’yi FIA’ya şikayet etmem gerektiği söylendi. Sonuçta ben bu spora başladıgımdan beri kimseyle bir husumetim olmamıştır ve hiç bir zaman ülkemi yabancı ülkeler karşısında küçük düşürmek istememişimdir. Maalesef Türkiye’de rallinin gelmiş olduğu acı durumu bir kez daha bu şekilde görmüş olduk.

Burak Cukurova (2)Daha sonra 2. gün sabah, 1. gün olanları unutmuş, motive bir şekilde güne başladık ve günün ilk etabında best time yaptık ve bu bize moral verdi fakat günün 2. etabında bir kez daha manifolt ayrılması problemi ile karşı karşıya kaldık. Otomobilimiz 70 beygirlik bir otomobile dönüştü ve biz kalan 2 etabı da bu şekilde geçerek servise geldik. Daha sonra serviste maalesef sıkıntımız halledilemedi ve bir 4 dakika zaman cezası aldıktan sonra kalan son 3 etabı geçmek için etapların yolunu tuttuk ve açıkçası tamamen gezme temposunda etapları tamamlayıp, finişe GK 6., sınıfımızda 3. sırada döndük. Sonuçta yaklaşık 10 dakika kaybımız olan bir yarışta maalesef çok yarış dışı kalan olduğu için finişe geldiğimizde sınıfımızda 3. olmak, bize buruk bir mutluluk verdi fakat 21 senelik motorsporu geçmişimdeki en sorunlu yarışım olduğunu biliyorum.

Buradan, ilk genel klasman 1.liğini alan Orhan Avcıoglu-Burçin Korkmaz ikilisini kutluyorum. Gerçekten hatasız çok güzel bir yarış çıkardı, daha nicelerini başarırlar inşallah… Onun dışında Yağız da şanssız bir şekilde yarış dışında kaldı, ona da geçmiş olsun diyorum. Ayrıca bu yarışta gerçekten hatasız bir yarış çıkaran Uğur Soylu-Emir Şahin, Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisini de ayrıca tebrik ederim.

Sezonun geri kalan 2 yarışının gerçekten çok çekişmeli olacağını düşünüyorum. Herkese şimdiden kolay gelsin…”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Whv1we7YZyA[/youtube]

Top