You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Vedat Diker’den Ortadoğu Atağı

Vedat Diker’den Ortadoğu Atağı

Vedat Diker 2011 Abant TirmanmaVedat Diker-Erdal Oral ikilisi, Ege Asal Motor Spor sponsorluğun da Ortadoğu Ralli Şampiyonası´na dahil 35. Uluslararası Dubai Rallisi´ne katılıyor. İkili Ortadoğu ralli dünyasının ünlü isimleriyle mücadele edecek.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın son ayağı olan Dubai Rallisi 28-30 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Ralli merkezi ve servis alanına Academic City içerisinde yer alan Dubai Men’s College ev sahipliği yapacak.

Perşembe günü saat 19:30 da Dubai Dünya Ticaret Merkezi´nde seremonik startının verileceği Dubai Rallisi 29 Kasım Cuma günü sabah 9:00 da verilecek resmi start ile başlayacak. 275 kilometresi özel etap olmak üzere toplamda 752 km´den oluşan Dubai Rallisi´nde iki günde, çölde altı farklı etap koşulacak. Şampiyonanın altıncı ve son ayağı olan 35. Uluslararası Dubai Rallisi´nde Arap dünyasının üst düzey ralli pilotları müthiş bir mücadele sergiliyecekler.

Birleşik Arap Emirlikleri Touring ve Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen ralli 30 Kasım Cumartesi günü saat 16:30 da Dubai Dünya Ticaret Merkezi önünde sona erecek ve 750 km´lik zorlu yarış sonunda FIA Orta Doğu Ralli Şampiyonu belirlenecek.

Vedat Diker, Tok Sport tarafından hazırlanan Mitsubishi Lancer Evo 9 ile ilk kez katılacağı çöl yarışına çabuk adapte olarak ülkemize bir zafer kazandırmayı hedefliyor.

Top